Advertentie vanExploit

Wat is dit?

'Advertentie van ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

Veiliger, anoniemer en vrijer op internet met een VPN

VPN wordt steeds bekender, en steeds meer Nederlanders maken er gebruik van. Mede door de alsmaar toenemende cybercriminaliteit en de talloze privacy-schandalen in de media, zoeken mensen naar manieren om hun online veiligheid en privacy te beschermen. En dat kan met een VPN (Virtual Private Network). Hieronder worden de voordelen van VPN kort en krachtig samengevat:

Beeld Exploit

Beveiliging tegen cybercriminaliteit

Voor wie nog niet bekend is met Virtual Private Networks, wordt op VPNgids.nl uitgelegd wat een VPN dienst exact doet en hoe je een goede VPN-provider kiest. Een VPN versleutelt al je internetverkeer middels sterke encryptieprotocollen. Dit is vrij technisch, maar het komt erop neer dat de data die je via internet verstuurt en ontvangt, niet meer zomaar afgelezen kan worden door cybercriminelen. Hackers kunnen zich normaal gesproken namelijk vrij gemakkelijk toegang tot je dataverkeer verschaffen als je gebruikmaakt van een openbaar wifi-netwerk. Zo kunnen ze gevoelige informatie stelen, en dit gebeurt ook op grote schaal. Gebruik je echter een VPN, dan wordt je internetverkeer versleuteld en lopen hackers vast op deze beveiliging. In plaats van dat ze jouw gegevens zien, zien ze de zwaar versleutelde data waar ze niets mee kunnen.

Beeld Exploit

Meer privacy op internet

Naast meer beveiliging, biedt een VPN ook meer privacy op internet. Jouw internetprovider kan normaal gesproken alle sites zien die jij opvraagt. Daarnaast zijn er eigenlijk heel veel partijen en bedrijven die jou op internet volgen én herkennen aan je IP-adres. Je IP-adres is de unieke identificatiecode van jouw internetverbinding. Met een VPN verander je jouw IP-adres naar dat van de VPN-server, en blijft jouw eigen IP-adres verborgen. Je kan dus niet meer zomaar herkend worden.

Vrijheid en het omzeilen van geoblokkades

Een VPN is ook perfect om blokkades van bepaalde sites, streamingdiensten of social media te omzeilen. Door met een VPN-server in een bepaald land te verbinden, kan je het internet op alsof je in dat land zit. Daarmee is het een goed middel tegen internetcensuur in dictatoriale regimes. Maar je kan het ook gebruiken om vanuit Nederland bijvoorbeeld Netflix Amerika te streamen (met een veel groter aanbod series en films). Of om Uitzending gemist te kijken vanuit het buitenland. Ook kan je op Skype, WhatsApp, Facebook en YouTube in landen waar dit eigenlijk is geblokkeerd. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden