Veilig Verkeercampagne voorbij?

AMSTERDAM - De scholen zijn weer begonnen. Waar zijn de blauwe spandoeken van Veilig Verkeer Nederland die de autobestuurder attenderen op overstekende schoolkinderen?

''Het zijn vrijwilligers die de spandoeken van de campagne ophangen,'' laat Veilig Verkeer Nederland weten. Maar of er een afdeling is in Amsterdam, is niet bekend. Sommige gemeenten nemen zelf het initiatief om de spandoeken boven de straten te hangen. Maar of Amsterdam daar ook toe behoort, maakt een rondje bellen met gemeentelijke diensten niet duidelijk.

De Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer verwijst naar de stadsdelen. Maar de stadsdelen Centrum, Bos en Lommer en De Baarsjes hebben geen idee wie de spandoeken ophangt. Zelfs de verkeersmedewerkers van Zeeburg en Noord niet. Noord: ''Er is hier ook nooit een vergunning voor verleend, dus het gaat niet uit van ons stadsdeel.'' Oost-Watergraafsmeer regelt het wél zelf, maar zegt dit jaar bewust niet mee te doen, 'wegens andere prioriteiten'.

Toch zijn de spandoeken nog noodzakelijk, zegt Veilig Verkeer Nederland. ''In 2007 zijn 21 kinderen tussen vier en twaalf jaar verongelukt. Een derde van hen ging naar of kwam van school. Het aantal verkeersdoden daalt gestaag, maar voor schoolkinderen is het er zeker niet veiliger op geworden.'' (HET PAROOL)

In 2007 zijn 21 kinderen tussen vier en twaalf jaar verongelukt. Een derde van hen ging naar of kwam van school. Foto ANP Beeld
In 2007 zijn 21 kinderen tussen vier en twaalf jaar verongelukt. Een derde van hen ging naar of kwam van school. Foto ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden