Veel files in avondspits door ongelukken

Ongelukken op de snelwegen hebben er donderdagavond voor gezorgd dat veel automobilisten in de file terechtkwamen. 

Coentunnel. Beeld ANP
Coentunnel.Beeld ANP

Op de A58 stonden automobilisten tegen half zes volledig vast, nadat eerder op de dag de A4, die erop aansluit, ter hoogte van het knooppunt Markiezaat werd gesloten nadat een vrachtwagen met stro in brand was gevlogen.

Volgens de ANWB stond er op dat moment zeker 23 kilometer file. De rijbaan de andere kant op, tussen Nederland en België, was ook korte tijd dicht door de enorme rookontwikkeling

Ook rond Eindhoven was het hommeles, na drie ongevallen op de A67. De weg richting België ging volledig dicht. Iets voor half zes was deze weer open.

Een ongeval op de A2, waar een vrachtwagen en een auto botsten, veroorzaakte eveneens veel vertraging; na 16.00 uur begon het verkeer daar weer door te stromen.

Inhaalverbod Coentunnel
Ook moest de Coentunnel op de A10 in beide richtingen dicht, nadat eerder in beide rijrichtingen een ongeluk was gebeurd. De tunnel ging rond half zes weer open. Juist donderdag werd bekend dat Rijkswaterstaat het aantal incidenten in de tunnel wil terugdringen met een aantal maatregelen.

Zo mogen automobilisten elkaar binnenkort niet meer inhalen en wordt de witte en rode ledverlichting langs de tunnelwanden en de tunnelverlichting gedimd. Het aanpassen van de verlichting zorgt volgens Rijkswaterstaat voor een beter contrast met remlichten van voertuigen.

In het noorden hadden automobilisten last van een ongeluk op de A7 tussen Drachten en Groningen. De weg ging dicht ter hoogte van Leek na een dodelijk ongeval.

Het verkeer had donderdagochtend ook al veel vertraging opgelopen. Op het hoogtepunt bedroeg toen de filelengte 175 kilometer en dat is al geruime tijd niet meer voorgekomen, aldus de ANWB.

Ook in de ochtend waren meerdere ongevallen debet aan de files. Onder meer in de buurt van Rotterdam en Arnhem waren ongelukken. Op de A44 van Den Haag naar Amsterdam ging door een ongeluk een rijbaan dicht en stond er 9 kilometer file.

Het is de eerste week dat alle schoolvakanties voorbij zijn. De eerste drie werkdagen stond er deze week 's ochtends niet meer dan 70 tot 80 kilometer file.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden