Vastgoedbeheerder wil investeren in brandveilig TunFun

Michael van de Kuit, eigenaar van de Nedstede Group, wil de benodigde investering doen om TunFun brandveilig te maken. Als het aan de eigenaar van het speelpark ligt, gaat dat niet door.

Het Parool
Huilende kinderen en beteuterde ouders voor een pas gesloten TunFun. Beeld Tammy van Nerum
Huilende kinderen en beteuterde ouders voor een pas gesloten TunFun.Beeld Tammy van Nerum

'Afgelopen week is er achter de schermen heel hard gewerkt aan het vinden van een passende oplossing om TunFun voor de Stad Amsterdam te behouden,' laat Nedstede maandag weten.

Er zou momenteel met de gemeente gesproken worden over de noodzakelijke aanpassingen en de vastgoedbeheerder verwacht, als de gemeente meewerkt, snel aan de slag te kunnen met het brandveilig maken en gaat er vanuit dat TunFun binnen 45 dagen weer open kan.

Voorwaarde van de investering is wel dat er een huurovereenkomst voor minimaal tien jaar wordt afgesloten in plaats van de huidige overeenkomst die maandelijks afloopt.

Onder druk
Als het aan eigenaar Edward van der Marel ligt gaat die overeenkomst echter niet door. Er is volgens hem inderdaad met Nedstede gesproken over de toekomst van de speeltuin, maar Van der Marel voelt zich dusdanig door het bedrijf onder druk gezet dat hij maandag een streep heeft gezet door de onderhandelingen.

"De voorwaarden zijn voor mij onacceptabel. Ik ga er voor zorgen dat ik zelf het geld voor de benodigde aanpassingen bij elkaar krijg." Van der Marel wil de deuren voor het eind van de maand weer openen.

Teleurgestelde kinderen
Bij TunFun stonden op 25 april teleurgstelde kinderen en ouders voor de deur, omdat de indoor speeltuin op last van stadsdeel Centrum per direct was gesloten. De speeltuin zou volgens de brandweer niet brandveilig zijn.

TunFun ontving jaarlijks 130.000 bezoekers en begon vijftien jaar geleden als opvulling van de lege ruimte onder het plein in het centrum van de stad.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden