'Vanwege prinsesjes geen protest langs de route van koninklijke familie op 30 april'

Dat demonstranten 30 april niet mogen protesteren op een plek waar de koninklijke familie langskomt, is vanwege de drie prinsesjes, zegt burgemeester Eberhard van der Laan.

Van der Laan: 'Dochtertjes van vijf, zeven en negen, daar wil ik rekening mee houden' Beeld anp
Van der Laan: 'Dochtertjes van vijf, zeven en negen, daar wil ik rekening mee houden'Beeld anp

Hij verklaarde dit gisteren op vragen over de plekken waar mag worden gedemonstreerd, die hem werden gesteld tijdens het politieke café van de Amsterdamse PvdA.

'Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben hun kinderen bij zich: drie dochtertjes, van vijf, zeven en negen. Daar wil ik als burgemeester rekening mee houden. Daarom is er geen plek om te demonstreren langs de route van de vaartocht, maar op het IJplein in Noord en op het Azartplein op het Java-eiland.'

Van der Laan verdedigde op de bijeenkomst ook nog eens de keuze voor de plekken waar die dag wel mag worden gedemonstreerd.
'Het Spui is echt een mooie plek, en vlak bij de Dam,' antwoordde hij op de vraag waarom niet weer is gekozen voor het Koningsplein. Daarnaast kunnen demonstranten overdag terecht op het Waterlooplein, het Frederiksplein en het Frederik Hendrikplantsoen. 's Avonds is ruimte voor protestacties op het Azartplein en het IJplein.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden