Van Westerloo weg als CEO

HILVERSUM - De algemeen directeur van RTL Nederland, Fons van Westerloo vertrekt uit zijn huidige functie. Hij is gevraagd om toe te treden tot de raad van commissarissen van het bedrijf en als adviseur van de RTL-Group internationaal.Beoogd opvolger van Van Westerloo als algemeen directeur (CEO) is Bert Habets. Hij is nu financieel directeur (CFO) bij het bedrijf.

Dat heeft Van Westerloo zaterdag laten weten in een email aan alle medewerkers van RTL. Hij ging daarmee in op berichtgeving van het AD waarin gesproken wordt van ''een grote schoonmaak in de RTL-top''. Volgens de krant zou Van Westerloo aan de kant worden gezet als algemeen directeur van RTL Nederland.

Van Westerloo laat zijn personeel weten ''dat het artikel vol onjuiste informatie en insinuaties staat, waardoor mensen binnen onze organisatie worden geschaad. Dat betreur ik zeer''. ''Wel waar is dat RTL Group mij heeft gevraagd om adviseur te worden van de internationale organisatie en wil voordragen als lid van de raad van commissarissen, het hoogste gezagscollege van RTL Nederland'', aldus Van Westerloo. ''Waar is ook dat ik positief heb gereageerd op deze eervolle mogelijkheid om mij op een andere manier dan als CEO van RTL Nederland in te zetten voor het wel en wee ons bedrijf en RTL Group. Juist is ook dat Bert Habets, onze CFO, mijn beoogd opvolger is.''

Tegenvallende kijkcijfers

Volgens Van Westerloo zijn alle andere beweringen in het AD-bericht niet waar. De krant noemt tegenvallende kijkcijfers van de RTL-zenders de belangrijkste reden van de functieveranderingen. ''Tegenvallende kijkcijfers hebben geen enkele rol gespeeld bij het aanbod van RTL, noch in mijn besluit het aanbod van RTL Group te accepteren.''

Ook de suggestie dat algemeen programmadirecteur Bart in 't Hout 'strategisch ziek' is verwijst Van Westerloo naar het rijk der fabelen. ''Hij zit maandag gewoon weer achter zijn bureau.'' ''Overigens heeft Bart er nooit een misverstand over laten bestaan dat hij zijn aanwezigheid bij RTL nauw verbonden acht met die van mij. Hij beraadt zich thans over zijn toekomstige positie.'' (ANP)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden