Van Straalen nieuwe voorzitter MKB-Nederland

Michaël van Straalen is de nieuwe voorzitter van de werkgevers- en ondernemerskoepel MKB-Nederland. Op voordracht van het hoofdbestuur van de vereniging heeft de algemene ledenvergadering maandag unaniem ingestemd met zijn benoeming voor de komende 4 jaar.

Michaël van Straalen (L), vice-voorzitter van MKB-Nederland, en minister Jeroen Dijsselbloem van Financien bezoeken de OveropIBAN-bus voor het Binnenhof. Beeld anp
Michaël van Straalen (L), vice-voorzitter van MKB-Nederland, en minister Jeroen Dijsselbloem van Financien bezoeken de OveropIBAN-bus voor het Binnenhof.Beeld anp

Van Straalen (57) heeft er feitelijk al een paar maanden als voorzitter van MKB-Nederland opzitten. Sinds 1 september vervulde hij die rol waarnemend, nadat de ondernemersvereniging vroegtijdig afscheid had genomen van haar vorige voorzitter, Hans Biesheuvel, die vrijwillig opstapte.

MKB-Nederland noemt Van Straalen 'een ondernemer in hart en nieren, met politieke sensitiviteit en brede bestuurlijke ervaring'. Sinds 2007 was hij voorzitter van de Koninklijke Metaalunie en ook vicevoorzitter van MKB-Nederland.

Biesheuvel vond het na een periode van 2 jaar tijd om zich te 'bezinnen op nieuwe activiteiten'. De voormalige voorman van MKB-Nederland begon onlangs een nieuwe beweging voor ondernemers onder de naam Ondernemend Nederland (ONL). Voorgangers van Biesheuvel waren Loek Hermans, Hans de Boer en Jan Kamminga.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden