Van O. voor observatie naar Pieter Baan Centrum

De rechters die de Amsterdamse zedenzaak behandelen (VLNR) mr. M. J. Diemer, mr. F. G. Bauduin (president) en mr. G. M. Boekhoudt. Foto ANP Beeld
De rechters die de Amsterdamse zedenzaak behandelen (VLNR) mr. M. J. Diemer, mr. F. G. Bauduin (president) en mr. G. M. Boekhoudt. Foto ANP

De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag beslist dat in de strafzaken tegen Robert M. en diens echtgenoot Richard van O. een kinderarts, een kinderpsycholoog en een kinderpsychiater moeten worden benoemd.

Zij moeten onderzoek doen naar de fysieke en psychische gevolgen van seksueel misbruik van jonge en zeer jonge kinderen. De gevolgen daarvan voor de betrokken gezinnen moeten daarbij worden meegenomen.

De rechter-commissaris heeft de opdracht gekregen de deskundigen te benoemen. M. en Van O. zijn de hoofdverdachten in de grote Amsterdamse zedenzaak. M. heeft bekend dat hij zeker 85 kinderen heeft misbruikt.

De rechtbank heeft tevens bepaald dat Richard van O. voor observatie naar het Pieter Baan Centrum moet. Of hoofdverdachte M. daar ook naartoe moet, staat nog niet vast. Donderdagmiddag behandelt de rechtbank achter gesloten deuren zijn bezwaren daartegen. (ANP)

Richard van O. Foto © anp Beeld
Richard van O. Foto © anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden