Van nieuwe wietmayo ga je niet trippen

Burgerbar Ter Marsch & Co lanceert ter ere van het eenjarig bestaan Wiedewietsaus: mayonaise met cannabis.

De Wiedewietsaus smaakt vooral ook naar rozemarijn en limoen. Beeld Ter Marsch en Co

De saus is een ode aan de Nederlandse wietcultuur en Amsterdam. "De geur van wiet hoort bij de stad," zegt Pim de Lange, directeur van Ter Marsch & Co., dat vorig jaar door Esquire werd uitgeroepen tot beste hamburgertent van de stad. Daarnaast moet de saus aansluiten bij de superfoodtrends: hennep. "Daardoor worden ook ineens heel andere geïnteresseerden getriggerd," aldus De Lange. Eerder opende aan de Haarlemmerstraat Green House Kitchen, waar men tijdens het eten en (zelf meegebrachte) wiet kan 'vapen'.

De nieuwe saus is een publiciteitsstunt voor de andere sauzen die Ter Marsch & Co. verkoopt: knoflook- en truffelmayonaise. Desalniettemin moet het lekker zijn. De Lange: "In eerste instantie was het dat niet: mayonaise met alleen cannabis is nogal bitter." Daarom werden rozemarijn en limoen toegevoegd, waardoor de cannabissmaak niet meer overheerst.

High word je er niet: alleen (biologische) rauwe hennepbladeren en cannabisolie worden gebruikt. Daar zit geen THC in, de werkzame stof in wiet. De Lange: "In feite zouden we dan een coffeeshop worden. We schenken ook alcohol in onze zaken, dus dat zou problematisch worden met vergunningen." De Lange sluit echter niet uit in de toekomst een los evenement te organiseren, waar wel THC-mayonaise wordt gebruikt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden