Aangeboden door:Face Institute

Wat is dit?

'Aangeboden door: ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

Van een jonger uiterlijk tot complexe ingreep

Face Institute in Amsterdam is een gespecialiseerde kliniek in huidcorrecties, cosmetische behandelingen en aangezichtschirurgie. Het geesteskind van Dr. Faris, Drs. Schmidt en Dr. Vuyk, die hun expertise en ervaring gebundeld hebben om tot het beste te komen op zowel medisch als esthetisch vlak. Niet alleen een doorsnee ‘beauty clinic’ dus, maar een ware topcombinatie.

Beeld Face Institute

Eén van hun dankbare patiënten is James, woonachtig in Zweden, die speciaal naar Amsterdam reisde voor een ingewikkelde correctieve operatie aan zijn neus waarvoor hij in eigen land niet terecht kon. James: ‘Daarom benaderde ik Dr. Vuyk en Dr. Faris, een team met een indrukwekkende reputatie; ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om voor zo’n complexe ingreep de juiste arts(en) te vinden.’

Uit alle windstreken

Ook de Nederlandse Jane (gefingeerde naam) vond in Dr. Vuyk en Dr. Faris eindelijk de aangezichtschirurgen die haar de ooglidoperatie konden bieden waarvoor zij eerder, in meerdere Nederlandse ziekenhuizen, was afgewezen. ‘Wat ik graag wilde, zou onmogelijk zijn; ik moest er maar mee leren leven…’ Van heinde en verre weten mensen, die de moeite nemen om zich te verdiepen in het doolhof van mogelijkheden op het gebied van cosmetische ingrepen, de weg naar het team in Amsterdam te vinden. Zo ook Olivia, die speciaal vanuit New York naar Amsterdam vloog voor haar Deep Plane Facelift*. Of de in Londen woonachtige Linda, die er graag goed uit wil blijven zien en daarom regelmatig op en neer pendelt om haar fillers door Drs. Schmidt te laten ‘bijhouden’.

Kies arts zorgvuldig

Vrijwel wekelijks verschijnt er een publicatie waarin weer een ‘geweldig nieuwe methode’ op het gebied van cosmetische ingrepen wordt aangeprezen. Er ook op latere leeftijd fris en jeugdig uit blijven zien is immers zo langzamerhand een must geworden en alle middelen lijken daarbij geoorloofd. Toch is het zaak om je grondig te oriënteren alvorens zo’n beslissing te nemen, want in gelijke tred met de populariteit van cosmetische ingrepen neemt ook het aantal (on)deskundigen toe. In feite mag elke ‘basisarts’ zonder enige ervaring in dit specialistische vak de titel cosmetisch chirurg voeren; er is geen wet in Nederland die dat verbiedt. Laat staan in het buitenland, waar vanwege het zogenoemde ‘health tourism’ een ware wildgroei is ontstaan. Om van het gebrek aan nazorg nog maar te zwijgen… Het resultaat van al die mislukte operaties is dan ook dikwijls jammerlijk zichtbaar: ‘Wij kennen daar legio voorbeelden van’, aldus Dr. Callum Faris, ‘maar eigenlijk is dat raar. Mensen steken veel tijd in de aanschaf van een nieuwe laptop of auto, maar wanneer het op verbetering van hun uiterlijk aankomt, kijken ze vooral naar hun portemonnee. Eerlijk gezegd is dat bijzonder riskant!’

‘Helaas zien we maar al te vaak schrijnende gevallen van mensen die door hun eigen arts(en) uitbehandeld zijn en dan wordt ons gevraagd te redden wat tijdens een eerdere ingreep misgegaan is’, beaamt zijn collega Dr. Vuyk. ‘Dat betekent telkens een serieuze uitdaging, maar is juist wel oneindig dankbaar werk. Onze patiënten zijn uit vrijwel geheel West-Europa afkomstig, ja zelfs uit Zuid-Korea.’

Drs. Schmidt, Dr. Vuyk en Dr. FarisBeeld Face Institute

Beste medische technieken

Mede vanwege de hierboven geschetste negatieve ontwikkelingen in hun vakgebied, sloegen Dr. Faris, Drs. Schmidt en Dr. Vuyk de handen ineen en combineerden hun medemenselijkheid, kennis en vaardigheden – bij elkaar opgeteld gedurende meer dan 50 jaar ervaring! – in het multidisciplinaire Face Institute. ‘Wij zijn fundamenteel anders, want we dénken anders’, benadrukt partner Drs. Susan Schmidt. ‘Elke patiënt krijgt hier honderd procent tijd en aandacht: te beginnen met een uitgebreid intakegesprek, met gebruikmaking van foto’s, 3D software en soms video-opnames. Wij leveren géén lopendebandwerk, dus voor ons is erg belangrijk met welk doel een patiënt een behandeling wil; hoe lang hij of zij daarover heeft nagedacht en denkt ermee te willen bereiken; misschien meer dan 10 jaar jonger eruitzien of ‘enkel’ een fris en verzorgd uiterlijk. Hieruit volgt een op maat gesneden propositie, waarin de meest geavanceerde cosmetische behandelingen en beste medische technieken met elkaar worden gecombineerd, voor een harmonieus, individueel en vooral natuurlijk ogend resultaat. Dit is precies hoe wij ons onderscheiden.

Heerlijk uitgerust

We hebben gemerkt dat de meeste cliënten het essentieel vinden dat de buitenwereld niet merkt dat zij een behandeling hebben ondergaan, maar er ‘gewoon’ ineens jeugdiger, als het ware heerlijk uitgerust uitzien.’ Tot de vele toepassingsmogelijkheden behoren onder meer een diepgaande peeling van het gelaat, een gedeeltelijke of complete behandeling met fillers gebaseerd op lichaamseigen stoffen, de vervaging van littekens, een eenvoudige MACS facelift, óf een geavanceerde *Deep Plane Face & Neck Lift, correctieve en reconstructieve neuschirurgie – bijvoorbeeld na huidnecrose – en zelfs hersteloperaties na een gezichtsverlamming als gevolg van een onoordeelkundig uitgevoerde facelift. Niet voor niets huldigt Face Institute het credo: ‘There are no short cuts to great results’.

Voor meer informatie ga naar: www.faceinstitute.nl

*Diepe Vlakke Facelift
De Extended Deep Plane Facelift is de meest geavanceerde facelifttechniek van dit moment en kan slechts door een beperkt aantal chirurgen worden uitgevoerd. Dr. Faris leerde deze techniek na een jaar intensieve gezichtschirurgie en een beurs (fellowship) voor cosmetische gezichtschirurgie in Harvard (Boston) en New York. Het vereist geavanceerde gezichts-anatomische kennis, vaardigheden en training.

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden