Van Dobben moet een krokettenketen worden

Foto Flickr victorsounds/cc

AMSTERDAM - Eetsalon Van Dobben gaat uitbreiden. De nieuwe eigenaren willen vijftien vestigingen openen, waarvan drie tot vier in de stad.

De eerste nieuwe eetsalon - specialiteit: broodje warm vlees, filet americain en natuurlijk de Van Dobbenkroket - moet eind dit jaar open gaan aan de Zuidas, zegt eigenaar Anne-Trije Wijsenbeek-De Kroes. Ze heeft ook een pand in Den Haag op het oog.

Eetsalon Van Dobben in de Korte Reguliersdwars bestaat al 65 jaar en is de bakermat van de gelijknamige kroket. De familie is inmiddels uit de broodjeszaak gestapt en verkocht de salon aan een groep investeerders, onder leiding van Mees Pierson. Deze zakenbank had ook uitbreidingsplannen met de eetsalon, maar wist die nimmer tot stand te brengen.

Een halfjaar geleden nam het echtpaar Anne-Trije en Alexander Wijsenbeek de zaak over, met hulp van investeerders.

De eetsalon heeft inmiddels een verfbeurt ondergaan. De nieuwe eigenaren willen een keten opzetten. ''Nederland kent natuurlijk grote ketens als McDonald's, maar we hebben er nog niet één die oer-Hollandse broodjes serveert,'' aldus Wijsenbeek.

Ze denkt aan vijftien zaken in het land, waarvan er de komende vijf jaar ongeveer tien open zullen gaan. ''We kijken hierbij vooral naar de vier grote steden, maar een vestiging in bijvoorbeeld Amstelveen of Almere zou ook heel goed kunnen.''

In Amsterdam is volgens haar ruimte voor drie tot vier zaken.

De nieuwe eetsalons zullen dezelfde uitstraling hebben als die in de Korte Reguliersdwarsstraat. ''Maar we kijken natuurlijk ook naar de omgeving. Zo zullen wij ons op de Zuidas ook richten op de donderdag- en vrijdagmiddagborrels. In de Korte Reguliersdwars hebben we geen alcoholvergunning, maar op de Zuidas mag wat ons betreft best een wijntje worden geschonken.''

De eetsalon staat los van de fabriek in Oostzaan, waar de Van Dobbenkroketten worden gemaakt.

Anne-Trije Wijsenbeek is een dochter van vleeshandelaar Eddy de Kroes, maar haar vader heeft niets met de eetsalon te maken, zegt ze. (HET PAROOL)

Foto: Flickr victorsounds/cc

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden