Van der Zee directeur amateurvoetbal KNVB

Jan Dirk van der Zee is vanaf 1 april de nieuwe directeur amateurvoetbal van de KNVB. Hij is de opvolger van interim-directeur Hans Spierings

Van der Zee was de afgelopen elf jaar algemeen directeur van INretail, een brancheorganisatie voor ondernemers in de woon-, mode-, schoenen en sportbranche. ,,De kans om ook van mijn andere passie, namelijk sport en voetbal in het bijzonder, mijn beroep te kunnen maken, komt maar één keer voorbij. Zo'n uitdaging kan ik alleen maar met beide handen aangrijpen", kijkt hij alvast vooruit naar zijn nieuwe functie.

,,Ik vind het een fantastische uitdaging om de reeds ingezette koers van de KNVB verder vorm te geven'', vervolgt Van der Zee. ,,Op bestuurlijk niveau en in de arbeidsorganisatie is er veel veranderd, waardoor de KNVB nog dichter bij de verenigingen staat, zowel in de besluitvorming als in de dienstverlening. Dat spreekt me enorm aan, want uiteindelijk moet alles wat we doen in dienst staan van die 1,2 miljoen voetballers die bij de ruim 3100 voetbalverenigingen genieten van het spelletje."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden