Van der Laan voorzitter werkgroep tegen kindermishandeling

Burgemeester Eberhard van der Laan wordt voorzitter van de werkgroep tegen kindermishandeling en seksueel misbruik. Dat heeft minister Ivo Opstelten (Veiligheid) vandaag bekendgemaakt tijdens de behandeling door de Tweede Kamer van de uitkomsten van het onderzoek door de commissie-Deetman naar het seksueel misbruik in de Rooms-Katholieke Kerk.

ANP/Redactie
Burgemeester Eberhard van der Laan en de korpschef van de Amsterdamse politie Bernard Welten (L) bij de presentatie van het onderzoek van de commissie-Gunning naar de grote misbruikzaak in Amsterdam. © ANP Beeld
Burgemeester Eberhard van der Laan en de korpschef van de Amsterdamse politie Bernard Welten (L) bij de presentatie van het onderzoek van de commissie-Gunning naar de grote misbruikzaak in Amsterdam. © ANP

Het kabinet besloot recentelijk tot deze 'taskforce', die er onder meer op moet toezien dat het Actieplan aanpak kindermishandeling wordt uitgevoerd. Dit plan omvat vele maatregelen voor verbetering van de preventie, signalering en bestrijding van kindermishandeling. Die beslaan diverse terreinen. Daarom is een centrale regie nodig. Ook moet er worden 'aangejaagd'.

Verder moet de taskforce het probleem hoog op de bestuurlijke agenda houden en nieuwe initiatieven tegen kindermishandeling en kindermisbruik stimuleren.

Burgemeester Van der Laan deed al veel ervaring op bij de aanpak van de 'Amsterdamse zedenzaak', in samenwerking met de commissie-Gunning.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden