Van der Laan ontvangt Gouden Medaille

Eberhard van der Laan, die zijn taken als burgemeester maandag neerlegde, ontving vrijdag de Gouden Medaille, de hoogste gemeentelijke onderscheiding.

Afgelopen woensdag brachten rond de duizend Amsterdammers bij de ambtswoning een applausgroet aan Van der Laan. Beeld ANP
Afgelopen woensdag brachten rond de duizend Amsterdammers bij de ambtswoning een applausgroet aan Van der Laan.Beeld ANP

Hij kreeg de onderscheiding uit handen van de locoburgemeester en de wethouders. In de medaille is het motto dat Van der Laan als burgemeester vaak bezigde gegraveerd: 'Alles voor de stad'.

De Gouden Medaille wordt toegekend aan Amsterdammers die een internationaal grote bekendheid genieten en die uitzonderlijk veel voor de stad hebben betekend, op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied.

In de afgelopen jaren werd de medaille uitgereikt aan Van der Laans voorganger Job Cohen (2010), mediaondernemer Joop van den Ende (2010), Randstadoprichter Frits Goldschmeding (2013) en oud-Leger des Heilsdirecteur Henk Dijkstra (2017).

Applausgroet
Afgelopen woensdag brachten rond de duizend Amsterdammers bij de ambtswoning een applausgroet aan Van der Laan. Zijn vrouw kwam met twee van hun kinderen naar buiten om de mensen namens haar man te bedanken.

Lees ook: Burgemeester Van der Laan legt al zijn taken neer en: Eberhard van der Laan, de bepalende momenten uit zijn leven

null Beeld Gemeente Amsterdam
Beeld Gemeente Amsterdam
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden