Van der Laan gasthoofdredacteur daklozenkrant

Burgemeester Eberhard van der Laan is gasthoofdredacteur van de nieuwste editie van Z!, de Amsterdamse daklozenkrant. De editie waar Van der Laan zich als hoofdredacteur over mag buigen, heeft als thema 'Met Hart & Ziel' en gaat voor een groot deel over Amsterdammers die andere Amsterdammers helpen.

Burgemeester van der Laan. Beeld ANP
Burgemeester van der Laan.Beeld ANP

Van der Laan, die niet met zijn gezicht op de cover wilde, interviewde voor het nummer een aantal Amsterdammers die onlangs uit zijn handen een lintje ontvingen: artiest Angela Groothuizen, stadsverteller Karel Baracs, en het echtpaar Sierat-Van der Ree dat vanuit hun winkel 'Aladin's Notenhoek' op de Jan Evertsenstraat, al meer dan 25 jaar winkeliersvereniging Berlage Passage aanvoert.

Een andere bekende van de burgemeester, voorzitter van de daklozenvakbond Patrick Hartwig, vertelt over zijn functie en zijn kijk op Amsterdam: 'De Nederlandse politie is de meest respectvolle politie van heel Europa!' Naast artikelen en interviews zal het door Van der Laan samengestelde Z! ook columns, fotografie en een beeldroman bevatten.

De krant zal op 9 juni verkrijgbaar zijn bij Het Parool, als PS Van de Week. Daarnaast is de krant van 8 juni tot 21 juni op straat te koop.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden