Van Delden doekt project Masterboys op: 'Ik ben buitenspel gezet'

Stefano van Delden zet een punt achter zijn project Masterboys, voor kansarme jongeren in Zuidoost. In een gisteren verzonden bericht aan de deelraad schrijft de ondernemer 'met pijn in het hart' per direct de stekker uit Masterboys te trekken.

Stefano van Delden (midden). Beeld Amaury Miller / www.amaurymiller.nl
Stefano van Delden (midden).Beeld Amaury Miller / www.amaurymiller.nl

Van Delden zegt geen toekomst meer te zien in Amsterdam, na alle verwikkelingen van het afgelopen jaar. 'Ik heb hier niets meer te zoeken', zegt de jongerenwerker in een toelichting op zijn besluit. 'Ik ben buitenspel gezet.'

Van Delden raakte in opspraak na een dreigmail aan voormalig stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose over een afgewezen subsidie. Het Openbaar Ministerie bepaalde vorige week dat er onvoldoende bewijs was om hem voor de rechter te brengen.

In zijn verklaring schrijft Van Delden zich misbruikt te voelen door het politieke systeem. Hij noemt met name de fracties van PvdA, D66- OZO en CDA in Zuidoost die zijn dossier zouden hebben aangegrepen om stadsdeelvoorzitter La Rose weg te werken. De interventie van burgemeester Eberhard van der Laan, die in een vertrouwelijk gesprek met de fractievoorzitters de achtergronden en de ernst van de bedreigingen benadrukte, ziet Van Delden als een poging om La Rose te redden.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden