Column

Van Bommel

THEODOR HOLMAN

De tietenknijper Harry van Bommel (SP) heeft gevaarlijk domme redeneringen. Zoals: ''Ik houd Maxime Verhagen vanwege zijn laffe standpunt over de strijd van Israël medeplichtig aan de burgerslachtoffers die hij zo schijnheilig zegt te betreuren.''

Verhagen is mijn vriend niet, maar is hij, omdat hij 'de slachtoffers betreurt', medeplichtig? Zelfs als hij zou zeggen: 'Ik begrijp Israël heel goed, ze hebben gelijk!', dan nog is hij niet medeplichtig aan de doden die Israël op zijn geweten zou hebben.

Van Bommel was ooit maoist. Mao vermoordde 100 miljoen Chinezen. In de Van Bommelredenering is hijzelf medeverantwoordelijk voor deze moorden. Van Bommel is ook stalinist geweest. Stalin heeft zo'n 15 miljoen doden op zijn geweten. Daar zou Van Bommel dus ook schuldig aan zijn.

O ja, Van Bommel gaf ook ooit Saddam Hoessein een hand, de man van de gasaanvallen en de martelkelders.

En als Verhagen al schuldig is aan de Palestijnse doden, dan is Van Bommel schuldig aan de doden aan Israëlische kant.

Ik weet wel waarom Harry zo tekeergaat. Harry zat vorig jaar op de Nederlandse ambassade in Amman een Jordaanse vrouw in d'r jetsers te toeteren. De vrouw diende een aanklacht in, die terechtkwam bij Verhagen, minister van Buitenlandse Zaken. Die riep Harry op het matje. Harry vond Maxime maar een burgerlijke hypocriete zak. Die vrouw wilde het zelf, die had nou eenmaal lekkere tieten en die straalden als het ware uit: Harry, kom aan ons - hij 'wilde haar alleen maar complimenteren over haar uiterlijk'.

Verhagen - inderdaad een roomse gluipkop, maar goed - gaf hem een schrobbering. En dat krijgt hij nu op zijn bordje.

Want natuurlijk: het huwelijk van Van Bommel ging daarna mis, er kwam naar buiten dat hij meer affaires in Den Haag had ('Harry kent alle bezemkasten van binnen,' aldus een bevriend Kamerlid) en onze SP'er vond dat allemaal de schuld van Verhagen. Ook mocht Harry niet naar Europa, terwijl hij dat zo graag wilde.

Agnes Kant, je bent zo'n zwak eendje nu Marijnissen weg is, doe eens wat je ook vindt dat je met Harry moet doen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden