Valtifest maakt doorstart op nieuwe locatie

Valtifest heeft een nieuwe eigenaar. Het begin deze maand failliet verklaarde festival wordt overgenomen door Vault Events.

door: Josien Wolthuizen
Valtifest heeft een nieuwe eigenaar. Beeld Amaury Miller
Valtifest heeft een nieuwe eigenaar.Beeld Amaury Miller

Het festival, dat op 9 september plaatsvindt, kan daardoor gewoon doorgaan, zij het in afgeslankte vorm en op een andere locatie. De NDSM-werf is met een capaciteit van tienduizend te groot en te duur. De nieuwe eigenaren verwachten niet dat er nog veel kaarten zullen worden verkocht en zien geen cent van de opbrengst van de drieduizend reeds verkochte kaarten. Dat geld gaat rechtstreeks naar de schuldeisers.

"We zijn hard op zoek naar een andere locatie in Amsterdam," zegt Conny Janssen van Vault Events. "Het streven is om er voor te zorgen dat alle mensen die een kaart hebben gekocht in de stijl van Valtifest, dus uitbundig en met veel gekkigheid, kunnen feesten. We hopen de locatie vrijdag bekend te kunnen maken."

Sander Kleinenberg
Of het programma intact blijft of ook namen worden geschrapt, wordt eveneens naar verwachting vrijdag bekendgemaakt. Janssen kan wel alvast zeggen dat de optredens van Sander Kleinenberg en de crew achter Speedfreax zullen doorgaan.

Vault Events, dat onder meer Wasteland en verschillende technofeesten organiseert, heeft Valtifest overgenomen namens een groep vrienden 'die het festival een warm hart toedraagt'. Ze willen het 'bijzondere karakter' van het festival behouden en verwachten in de toekomst nog veel mooie edities te kunnen organiseren. De groep wil verder anoniem blijven.

Curator Luc Rijzewijk laat weten dat meerdere partijen geïnteresseerd waren in Valtifest. "We hebben toch voor Vault Events gekozen omdat het een bekende naam is in de evenementenwereld. We achten de kans daardoor groot dat ze in staat zijn op zo'n korte termijn een festival op poten te kunnen zetten."

Tegenvallende verkoopcijfers
Valtifest werd op 1 augustus door de rechter failliet verklaard. Een tegenvallende kaartverkoop tijdens de editie in 2016 lagen aan het faillissement ten grondslag. Er werden toen tweeduizend kaarten minder verkocht dan begroot, waardoor de organisatie bijna zeventigduizend euro verlies draaide.

Peter van der Meulen, eigenaar van feestbedrijf Meubel Stukken waar Valtifest onderdeel van was, heeft tot op heden niet gereageerd op het faillissement. Er zijn nog steeds veel artiesten die nooit geld hebben gekregen voor hun optredens tijdens de editie van vorig jaar. Volgens Janssen van Vault Events is er wel contact geweest met Van der Meulen en verleent hij zijn medewerking om van de komende editie een succes te maken.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden