Vakbonden blij met duidelijkheid bankpersoneel

AMSTERDAM - De vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond zijn opgelucht dat er nu duidelijkheid is voor de circa 40.000 werknemers van ABN Amro, Fortis Bank, Fortis Verzekeringen en Fortis Corporate Insurance. Dat zeiden CNV-bestuurder Ahmed Kansouh en FNV-bestuurster Carla Kiburg vrijdag.

De vakbonden zijn ook tevreden dat minister Wouter Bos (Financiën) heeft toegezegd dat Fortis Bank en ABN Amro worden samengevoegd onder dezelfde voorwaarden als afgesproken door sociale partners, voordat de twee banken in handen kwamen van de staat. Dat betekent volgens Kiburg dat er in ieder geval niet meer banen verloren gaan dan al bekend was, ofwel bijna achtduizend.

De CNV-bond staat ook positief tegenover de benoeming van oud-minister Gerrit Zalm van Financiën als topman van de nieuwe bankcombinatie. ,,We geloven in de kunde van Zalm'', aldus Kansouh. ,,Maar hij moet zich op sociaal gebied nog wel bewijzen.'' (ANP)

De vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond zijn opgelucht dat er nu duidelijkheid is voor de circa 40.000 werknemers van ABN Amro, Fortis Bank, Fortis Verzekeringen en Fortis Corporate Insurance. Vandaag werd bekend dat Gerrit Zalm de nieuwe topman wordt. ANP Photo Beeld
De vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Dienstenbond zijn opgelucht dat er nu duidelijkheid is voor de circa 40.000 werknemers van ABN Amro, Fortis Bank, Fortis Verzekeringen en Fortis Corporate Insurance. Vandaag werd bekend dat Gerrit Zalm de nieuwe topman wordt. ANP Photo
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden