Vakbond FNV schrapt bijna 400 banen

Werknemersorganisatie FNV schrapt bijna vierhonderd van de tweeduizend banen, meldt de Volkskrant. Zo hoopt de vakbond jaarlijks 16 miljoen euro te besparen.

Beeld ANP

Een woordvoerder bevestigt naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant dat er een reorganisatieplan ligt voor de vakbond. Het aantal van vierhonderd banen dat verloren dreigt te gaan, klopt volgens hem echter niet. Maar een concreet aantal wil de zegsman niet geven.

Natuurlijk verloop
Sowieso wordt er niemand op straat gezet, meent de bond. "We hebben nadrukkelijk afgesproken dat er geen gedwongen ontslagen vallen.'' Door natuurlijk verloop en zogeheten werk-naar-werktrajecten wil de vakbond het personeelsbestand terugdringen. Bij FNV werken ongeveer 2000 mensen die gezamenlijk bijna 1700 voltijdsbanen vervullen. De vakbond heeft te lijden onder teruglopende ledentallen en een vergrijzende achterban.

Reorganisatieplan
De grootste bond van Nederland kampt al decennia met een gestage leegloop. Leden vertrekken of vergrijzen, de FNV slaagt er nauwelijks in om nieuwe, jonge leden aan te trekken. Het reorganisatieplan moet nog goedgekeurd worden door de ondernemingsraad en de vakbond voor het FNV-personeel.

Dit jaar al wil de FNV 150 voltijdsbanen schrappen. Eind volgend jaar moet het personeelsbestand zijn gekrompen met bijna 290 fte tot ruim 1360 voltijdbanen. Dat betekent dat bijna een vijfde van de FNV'ers weg moet.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden