Vakbeweging wil pijnlijke plannen in koelkast

De vakcentrales FNV, CNV en MHP roepen de politiek op om een aantal pijnlijke kabinetsplannen in de koelkast te zetten. Daarbij gaat het onder meer om bezuinigingen op het passend onderwijs, de bijstand, sociale werkplaatsen en de Ziektewet.

Leonie Francien Sellies
Leraren en leraressen uit het basisonderwijs zijn verzameld in de Amsterdamse Arena voor het protest van de onderwijsbonden tegen de voorgenomen bezuinigingen in het passend onderwijs, maart 2012. Beeld A
Leraren en leraressen uit het basisonderwijs zijn verzameld in de Amsterdamse Arena voor het protest van de onderwijsbonden tegen de voorgenomen bezuinigingen in het passend onderwijs, maart 2012.Beeld A

'Nu premier Mark Rutte het ontslag van zijn kabinet heeft aangeboden, moet een pas op de plaats worden gemaakt bij plannen die zo veel mensen raken', aldus FNV-voorzitter Agnes Jongerius vandaag.

Zo zou de Tweede Kamer morgen gaan stemmen over plannen van staatssecretaris Paul de Krom (Sociale Zaken) over het samenvoegen van de bijstand met grote delen van de sociale werkplaatsen en de Wajong voor jonggehandicapten in de Wet werken naar vermogen. Als een Kamermeerderheid dit onderwerp controversieel verklaart, stokt de behandeling van deze plannen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden