UWV betaalt salaris Haarlem-spelers

De licentiecommissie van de KNVB komt binnen een week bijeen om zich te buigen over de problematiek bij HFC Haarlem. Foto ANP

HAARLEM - Uitkeringsinstantie UWV betaalt volgende week de december-salarissen van de spelers en het overig personeel van voetbalclub HFC Haarlem uit. De club heeft zelf geen geld om de voetballers hun achterstallig loon te betalen. Maar zij kunnen, nu HFC Haarlem in surséance van betaling verkeert, beroep doen op de loongarantieregel van het UWV. Het UWV heeft dinsdag overleg met de werknemers van de noodlijdende club.

Als de salarissen niet voor 10 februari waren betaald, had de licentiecommissie van de KNVB Haarlem drie winstpunten in mindering gebracht. De dreiging van die puntenaftrek is nu verdwenen. Haarlem moest een maand geleden al een punt inleveren, omdat de club verzuimd had pensioengelden voor het spelersfonds af te dragen.

De licentiecommissie van de KNVB komt binnen een week bijeen om zich te buigen over de problematiek bij HFC Haarlem. Ze zal ook overleg hebben met Rocco Mulder, de deze week aangestelde bewindvoerder bij de voetbalclub.

Volgens een woordvoerder van de voetbalbond kan de commissie de licentie van een club intrekken als deze in surséance van betaling verkeert, zoals nu het geval is met HFC Haarlem. De licentiecommissie bespreekt volgende week ook het recent door Haarlem ingediende Plan van Aanpak. Daarin moet de club aangeven hoe het de financiële problemen op termijn denkt op te lossen.

Het bestuur van Haarlem, dat op financieel gebied onder streng toezicht staat van de KNVB, leverde twee maanden geleden een Plan van Aanpak in dat door de licentiecommissie werd afgekeurd. Om die reden kreeg Haarlem een boete van 10.000 euro.

Bewindvoerder Rocco Mulder heeft zich vanaf dinsdagavond intensief bezig gehouden met de perikelen bij Haarlem. ''Ik heb alle benodigde informatie opgevraagd bij Haarlem en ook gesproken met Ajax, de gemeente Haarlem en de KNVB. Deze vrijdag zit ik om de tafel met de spelersvakbond VVCS. Ik ben bezig om te kijken of een redding van de club mogelijk is. Hoe lang mijn onderzoek gaat duren, kan ik nu nog niet zeggen.''

De acties van de stichting Hart voor Haarlem hebben tot nu toe iets meer dan 76.000 euro opgeleverd. Maar van dat bedrag is al 42.000 euro aangesproken om deels de salarissen van oktober en november te betalen. (GPD)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden