Update

UvA verwacht dat studenten het Bungehuis op korte termijn verlaten

Het Bungehuis, een locatie van de Universiteit van Amsterdam aan de Spuistraat, is vanochtend bezet door een groep studenten van NewUni.nl. Ze willen een democratische structuur van de universiteit. De Uva heeft in een reactie laten weten dat ze verwachten dat de studenten 'op zeer korte termijn' het pand verlaten.

Sophie van Oostvoorn
Het Bungehuis aan de Spuistraat Beeld Joris van Gennip
Het Bungehuis aan de SpuistraatBeeld Joris van Gennip

De colleges die vandaag zouden plaatsvinden, zijn verplaatst naar andere locaties, omdat studenten en docenten het gebouw niet in kunnen. Dat zegt een woordvoerder van de UvA.

Op het Twitter-account van Folia is een foto te zien van een briefje waarop staat dat de bezetters het pand pas zullen verlaten wanneer aan hun eisen is voldaan. Wat die eisen precies inhouden, is nog niet helemaal duidelijk, maar het lijkt de studenten er vooral om te gaan dat de organisatie van de UvA democratischer wordt.

Reactie UvA
In een open brief laat de UvA weten dat ze een geschikte plek aanbieden waar de studenten kunnen debatteren en gesprekkken kunnen voeren over de punten die de bezetters hebben aangekaart. Omdat de UvA nog een concrete eisen heeft ontvangen, wordt verwacht dat de bezetters het pand snel zullen verlaten zodat de colleges weer plaats kunnen vinden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden