UvA tart andere universiteiten met parodieën op slogans

Dat de Universiteit van Amsterdam (UvA) studenten uit andere steden benadert voor de aankomende masterdag is niets nieuws. Maar de manier waarop er wordt geworven, is dat wel.

Het Parool

Want de campagne - bestaande uit posters in abri's in Groningen, Leiden en Utrecht - is voorzien van een flinke scheut Amsterdamse branie. De universiteit speelt met haar slogans in op de leuzen van de verschillende studentensteden.

Zo wordt in Groningen normaliter de spreuk 'Er gaat niets boven Groningen' gebezigd, maar op de poster van de UvA leest men nu: 'Er gaat iets boven Groningen'. En waar het credo van Leiden bekend staat als 'Bij ons leer je de wereld kennen', is het in Amsterdam 'Waar je de echte wereld leert kennen', aldus de UvA.

Slogans
Ook de VU moet het in de nieuwe campagne van de UvA ontgelden. 'Van de ring naar de binnenstad' klinkt het plagend in Buitenveldert.

"We hopen dat deze slogans beter opgepikt worden door de studenten," legt een woordvoerder van de universiteit aan Folia uit. "Voorheen haden we altijd een algemene slogan voor de masterdag in andere steden hangen."

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) lijkt niet afgeschrikt door de Amsterdamse branie, integendeel, de noorderlingen reageren met de nodige spitsvondigheid.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden