UvA-studenten organiseren rouwoptocht voor Faculteit der Geesteswetenschappen

De Humanities Rally, een groep studenten die actie voert tegen de bezuinigingen bij de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw) van de Universiteit van Amsterdam, organiseert morgen een rouwoptocht als protest tegen de komende bezuinigingen.

Demonstratie in november van de Humanities Rally. Beeld Amaury Miller (www.amaurymiller.nl)
Demonstratie in november van de Humanities Rally.Beeld Amaury Miller (www.amaurymiller.nl)

Initiatiefnemer Jarmo Berkhout legt de actie uit: 'Het is morgen de Dies Natalis van de universiteit, de geboortedag van de voorloper van de UvA. En dat wordt door de universiteit gevierd. Maar de grondleggers van de voorloper van de UvA, Atheneum Illustre, gaven les aan de studies van de geesteswetenschappen. Daarom vinden wij het ironisch dat deze dag gevierd wordt, terwijl deze studies bedreigd worden.'

Studenten worden opgeroepen om mee te lopen in de stoet die om 13.45 uur vertrekt van het Binnengasthuisterrein naar de Lutherse Kerk, waar de viering van de geboortedag plaats zal vinden. Hier zal een 'plechtigheid' plaats vinden met toespraken.

Openbaar gesprek
Volgende week dinsdag zal er een openbaar gesprek plaatsvinden tussen een afvaardiging van de Humanities Rally en het College van Bestuur van de UvA. 'Deze is openbaar omdat we het CvB tot de orde willen roepen over hun plannen voor de bezuinigingen voor de FGw legt Berkhout uit.

Vanmiddag zal er een voorbereidend gesprek plaatsvinden waarin de onderwerpen van het openbare gesprek worden vastgelegd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden