Update

UvA en VU willen samenwerken

De UvA en de VU zullen onderzoeken of een gemeenschappelijke bètafaculteit mogelijk is. Dit staat in een intentieverklaring, die woensdag zal worden ondertekend.

null Beeld ANP
Beeld ANP

De UvA en de VU zullen onderzoeken of een gemeenschappelijke bètafaculteit mogelijk is. Dit staat in een intentieverklaring, die woensdag zal worden ondertekend.

De universiteiten stellen dat zij nauwer willen samenwerken om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. In 2013 willen ze een overeenkomst sluiten over de concrete uitwerking van deze gedachte.

De gemeenschappelijke bètafaculteit zou gevormd moeten worden uit de UvA-faculteiten natuurkunde, wiskunde en informatica en de VU-faculteiten aard- en levenswetenschappen en exacte wetenschappen.

Het zou niet de eerste samenwerking op bètagebied zijn. Sinds 1984 delen de universiteiten het Acta, waarin de faculteiten tandheelkunde samenwerken. Het Acta heeft een gemeenschappelijk bestuur, maar wel gescheiden geldstromen. Of een gemeenschappelijke bètafaculteit ook deze Acta-achtige structuur zal krijgen, is nog niet zeker.

Vorig jaar kondigden de universiteitsziekenhuizen AMC (UvA) en VUmc al aan een nauwere samenwerking te willen.

In september gaat al een kleinere samenwerking van start in de vorm van het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archeology. Daarin bieden UvA en VU masterprogramma's aan als onderdeel van archeologie- en oudheidstudies. Ook zullen onderzoekers van beide universiteiten er samenwerken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden