UvA en VU ondertekenen intentie samenwerking

De Amsterdamse universiteiten UvA en VU gaan samenwerken. Het was al langer bekend dat de universiteiten meer naar elkaar toe willen groeien.Vandaag is er een intentieverklaring ondertekend om de samenwerking verder uit te werken. Dat hebben de onderwijsinstellingen laten weten.

Leonie Francien Sellies
De Universiteit van Amsterdam wil op meerdere punten de samenwerking met de Vrije Universiteit intensiveren. Beeld Floris Lok
De Universiteit van Amsterdam wil op meerdere punten de samenwerking met de Vrije Universiteit intensiveren.Beeld Floris Lok

'UvA en VU zijn ervan overtuigd dat de verdere bundeling van krachten leidt tot een sterkere positie in de (inter)nationale onderzoekswereld en een kwaliteitsimpuls geeft aan onderwijs en onderzoek bij beide universiteiten', zo staat te lezen in de verklaring van de universiteiten.

Initiatieven
De universiteiten willen samen onderzoek gaan doen en gezamelijke Amsterdam Graduate Schools voor initieel en postinitieel masteronderwijs gaan vormen. Ook wordt bekeken of er een geïntegreerde betáfaculteit kan worden gevormd.

Amsterdam Academic Alliance
Onder de naam Amsterdam Academic Alliance (AAA) willen de twee universiteiten een aantal wetenschappelijke samenwerkingen oprichten. Mogelijk ook met andere Amsterdamse wetenschappelijke instituten.

Planning
Op 1 september willen beide universiteiten met een bestuurlijk voorstel komen over de 'juridische, organisatorische en bestuurlijke vormgeving' van de samenwerking. Per 1 januari 2013 moet de samenwerkingsovereenkomst gereed zijn met daarin een nadere uitwerking van de uitgangspunten en een vaststelling van de randvoorwaarden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden