UvA-bestuur vraagt actievoerende docenten om meer tijd

Het college van bestuur van de UvA laat in een brief weten meer tijd nodig te hebben om antwoord te geven op de actievoerende docenten van de universiteit.

De studenten in het bezette Maagdenhuis Beeld Amaury Miller
De studenten in het bezette MaagdenhuisBeeld Amaury Miller

Volgens een woordvoerder van de UvA stellen de UvA-docenten, verenigd in Rethink UvA, grote eisen en wil het bestuur daar een omvattend antwoord op geven. Er is ook tijd nodig om met de Raad van toezicht te spreken en om aan alle belanghebbenden recht te doen - ook aan de studenten die in Maagdenhuis zitten.

Rethink UvA houdt vanmiddag om 16.00 uur een vergadering in het Maagdenhuis om een reactie op het college van bestuur (cvb) te bepalen. Een van de Rethink UvA-docenten, Dan Hassler-Forest, zegt de brief voorlopig een goede geste te vinden. 'Je leest dat er bereidwilligheid is om mee te denken.'

Waarschijnlijk dinsdag een antwoord
Aan de andere kant blijft de actiebereidheid van de docenten groot. Of dat in de vorm zal zijn van een staking is nog onduidelijk. Vakbond FNV stemt vanmiddag over het eventueel ter beschikking stellen van geld uit de stakingskas.

Het college van bestuur laat weten begin volgende week, waarschijnlijk dinsdag, met een antwoord te komen. Een antwoord 'dat een volledig verhaal is; recht doet aan de eisen en zorgen van de nieuwe universiteit, andere steunbetuigers en wensen bij de bestaande medezeggenschap; recht doet aan de wensen van de gehele academische gemeenschap; voldoende concreet is en besproken is met de Raad van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam.'

De actievoerende docenten van de UvA gaven het college van bestuur eerder tot 16.00 uur vanmiddag om met concrete stappen te komen als antwoord op hun eisen. Gisteren vond een eerste gesprek plaats tussen de twee partijen, maar dat leverde 'niets conreets' op.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden