Utrechtse politiek verbaasd over asbest

D66 in Utrecht is verbaasd over alle commotie die plotseling is ontstaan over de vondst van asbest bij een renovatieproject in Kanaleneiland in Utrecht.

D66 in Utrecht is verbaasd over alle commotie die plotseling is ontstaan over de vondst van asbest bij een renovatieproject in Kanaleneiland in Utrecht. Volgens de fractie had woningcorporatie Mitros heel goed kunnen weten dat er gevaarlijk asbest in de flat zat verwerkt, want 'in de tijd dat deze huizen gebouwd werden was toepassing van deze asbestsoort heel gewoon', zei vicevoorzitter Arjan Kleuver maandag.

Ook de PvdA-fractie toonde zich maandagmiddag bezorgd. Raadslid Marleen Hage wil dat de gemeente zo veel mogelijk doet om de bezorgdheid van de bewoners weg te nemen. D66 wil zo snel mogelijk een feitenrelaas van locoburgemeester en verantwoordelijk wethouder Gilbert Isabella, zodat de gemeenteraad kan beoordelen of er zaterdag en zondag juist is gehandeld.

Volgens Vincent Oldenborg van Stadspartij Leefbaar Utrecht zal Isabella woensdagochtend raadsvragen beantwoorden tijdens een ingelaste sessie, want de Utrechtse raad is eigenlijk tot 26 augustus met reces. Elke fractie kan een raadslid afvaardigen naar het vragenuurtje, zei hij maandag.

D66 en de VVD stelden in 2008 al vragen over asbest in te slopen renovatieprojecten. Toen was volgens het college alles onder controle.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden