Universiteit VS spoort studenten aan zich te bewapenen

De voorzitter van een Christelijke universiteit in Virginia heeft zijn studenten na de aanslag in Californië opgeroepen zich te bewapenen tegen eventuele aanslagen. 'Laten we die moslims een lesje leren als ze zich hier ooit laten zien', zo zei hij.

Jerry Falwell, voorzitter van de Liberty University. Beeld afp
Jerry Falwell, voorzitter van de Liberty University.Beeld afp

De toespraak van voorzitter Jerry Falwell Jr werd door de studenten van de Liberty University enthousiast onthaald met een stevig applaus. 'We zullen die moslims stoppen voor ze hier een voet hebben kunnen neerzetten', zo ging hij verder.

Slechts een enkeling vond dat de voorzitter te ver ging door specifiek naar moslims te verwijzen. Zo zei hij verder: 'Ik ben altijd al van mening geweest dat als meer goede mensen wapens zouden dragen, we die moslims op tijd een halt zouden kunnen toebrengen.'

In een reactie op de kritiek zei hij tegen persbureau AP dat hij specifiek op de twee aanslagplegers in San Bernardino had gedoeld, die afgelopen week een bloedbad aanrichten op een bedrijfsfeest. Daarbij kwamen 14 mensen om het leven. 'Er zijn ook veel goede moslims', aldus Falwell.

Levens redden
Hij zei verder dat hij vond dat universiteiten zich veel beter moet voorbereiden op het toenemende aantal aanslagen, zoals in 2007 op Virginia Tech, waar 32 mensen werden doodgeschoten. 'Als één van de studenten of docenten destijds een wapen had gedragen, hadden heel veel levens gered kunnen worden', aldus Falwell.

Falwell zei dat hij na de recente aanslag nu zelf ook heeft besloten een wapen te gaan dragen.

President Barack Obama is juist een uitgesproken tegenstander van de eenvoudige wijze waarop in de Verenigde Staten wapens kunnen worden verkregen. Hij probeert al jaren de wapenwetgeving in de VS te veranderen.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden