Unilever profileert zich als klimaatneutraal bedrijf

Met het oog op de aanstaande klimaattop in Parijs heeft Unilever nieuwe duurzaamheidsdoelstellingen aangekondigd. Zo wil de was- en voedingsmiddelenproducent vanaf 2030 klimaatneutraal opereren.

null Beeld anp
Beeld anp

Het bedrijf stelde in eerdere doelen al dat het de uitstoot van schadelijke stoffen in het productieproces drastisch wil verminderen. Zo had het concern zichzelf tien jaar, tot 2020, de tijd gegeven om de uitstoot te halveren. Dan wil het ook niet meer afhankelijk zijn van vervuilende kolen.

Vanaf 2030 moet alle energie die Unilever gebruikt uit hernieuwbare bronnen zijn opgewekt. Qua elektriciteit moet dat al in 2020 gelden, liet het bedrijf weten.

Klimaat op hol geslagen
Topman Paul Polman van Unilever spreekt van op hol geslagen klimaatveranderingen die in iets meer dan een generatie moeten zijn aangepakt. Daarbij gaat volgens hem het tackelen van klimaatveranderingen hand in hand met economische groei. Hij beroept zich daarbij op een rapport van de Wereldbank. Dat gaat ervan uit dat in 2030 circa 100 miljoen mensen extra armoede lijden als de klimaatveranderingen niet worden tegengegaan.

Volgens Polman is het zaak dat tijdens de klimaattop een sterk signaal wordt afgegeven. Onder meer bedrijven en overheden moeten daarbij duurzame initiatieven ondersteunen. Ook pleit hij voor harde afspraken en de mogelijkheid om in te grijpen als niet aan afgegeven doelstellingen wordt voldaan.

Op Twitter roept hij anderen op het voorbeeld te volgen. 'Je hoeft geen directeur van een groot bedrijf te zijn, om iets aan het klimaat te willen doen', zo twitterde hij onder meer. En 'Laten we ervoor zorgen dat toekomstige generaties trots zijn op wat we hebben bereikt'.

Topman van Unilever Paul Polman. Beeld epa
Topman van Unilever Paul Polman.Beeld epa
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden