Uitstel betaling voor Oilily

Oilily heeft moeilijke jaren achter de rug. Het bedrijf speelde in de jaren negentig te laat in op de veranderde smaak. Foto GPD Beeld
Oilily heeft moeilijke jaren achter de rug. Het bedrijf speelde in de jaren negentig te laat in op de veranderde smaak. Foto GPD

AMSTERDAM - Kledingmerk Oilily heeft onverwachts surseance aangevraagd. Het merk, dat zijn hoofdkantoor in Amsterdam heeft, werd drie weken geleden nog overgenomen.

Bij Oilily werken 625 mensen, van wie 175 in Nederland. Het bedrijf maakt mode voor vrouwen en kinderen. Naar nu blijkt zijn de Amsterdamse winkels van het merk al twee dagen gesloten.

Oilily werd in 1963 in Alkmaar opgericht door Willem Olsthoorn en richtte zich aanvankelijk alleen op kinderkleding. Olsthoorn verkocht het bedrijf in 2003 aan investeerder H2 Equity Partners en ABN Amro Participaties. Twee weken geleden nam Age Hollander -eigenaar van het Amsterdamse H2, dat momenteel ook betrokken is bij de overname van het in problemen verkerende Golden Tulip- met zijn vrouw Oilily over.

Bij die gelegenheid kondigde de nieuwe eigenaren een flinke uitbreiding van het winkelbestand aan. Ook zei Hollander dat er geen ingrepen bij het bedrijf te verwachten waren en er zelfs uitbreiding van het personeelsbestand op til was.

Waarom het bedrijf nu surseance heeft aangevraagd, is onduidelijk. Het bedrijf zou meer tijd willen krijgen om, zonder druk van schuldeisers, te saneren. Wat er gebeurt met de winkels, waaronder die in de PC Hooftstraat en de Kalvertoren, is niet duidelijk.

Oilily heeft moeilijke jaren achter de rug. Het bedrijf speelde in de jaren negentig te laat in op de veranderde smaak. De afgelopen jaren is meerdere malen gesaneerd. Vorig jaar verhuisde Oilily van Alkmaar naar Amsterdam-Noord. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden