Uitspraak over terrein Hells Angels

Hells Angels-verdachten tijdens de strafzaak Acroniem in 2007. Het Openbaar Ministerie, dat de Hells Angels betichtte van het vormen van een criminele organisatie, werd toen niet ontvankelijk verklaard. Foto ANP/Rick Nederstigt Beeld
Hells Angels-verdachten tijdens de strafzaak Acroniem in 2007. Het Openbaar Ministerie, dat de Hells Angels betichtte van het vormen van een criminele organisatie, werd toen niet ontvankelijk verklaard. Foto ANP/Rick Nederstigt

AMSTERDAM - De rechtbank in Amsterdam doet woensdag uitspraak over het clubterrein van de Hells Angels aan de HJE Wenckebachweg in Amsterdam. De gemeente eiste eerder dat de motorclub een deel van het gebied ontruimt, maar die weigert dat.

Tijdens een zitting in maart stelde Amsterdam dat de Angels de 590 vierkante meter waarop ze in 1974 van het stadsbestuur hun intrek mochten nemen, illegaal hebben uitgebreid tot 5000 vierkante meter. Dat zou tijdens een controle in 2006 aan het licht zijn gekomen.

Volgens de motorclub hebben ze de extra grond echter al jaren geleden en met toestemming van de gemeente in gebruik genomen. De rechters gingen na de zitting nog een kijkje nemen op het clubterrein.

Opmerkelijk genoeg erkende de hoofdstad enkele weken later per brief dat het aannemelijk is dat de Hells Angels het gebied toch in bruikleen hebben. Ze zegde die overeenkomst wel meteen op. (ANP)

null Beeld

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden