Uitspraak in tuchtzaak over raadsman van Estelle Cruijff

Strafpleiter Nico Meijering hoort dinsdag hoe de Raad van Discipline denkt over de tuchtklacht die De Telegraaf en tv-producent Blue Circle tegen hem hebben ingediend. De klagers kwamen in het geweer tegen een stuk in NRC Handelsblad waarin stond dat De Telegraaf, RTL Boulevard en (ex-)advocaat Bram Moszkowicz 'publicitaire spelletjes' speelden met Estelle Cruijff, de partner van Badr Hari.

Estelle Cruijff Beeld anp
Estelle CruijffBeeld anp

Cruijff stapte eind vorig jaar over van Moszkowicz naar Meijering. Ze laat zich bijstaan door een advocaat omdat zij getuige is in de strafzaak tegen Hari, die wordt verdacht van een reeks mishandelingen.

Getipt
Moszkowicz zou De Telegraaf en Boulevard een paar keer hebben getipt over zijn afspraken met Cruijff, zodat zij aan exclusief beeldmateriaal konden komen. Volgens de klagers is daar niets van waar.

Lastercampagne
De kwalificatie 'publicitaire spelletjes' heeft Meijering niet in de mond genomen, maar komt van de schrijvers van het NRC-stuk, stelt Meijering. Hij meent dat de tuchtklacht vooral is bedoeld om hem te beschadigen en onderdeel is van een lastercampagne. Ook denkt hij dat de klacht een verkapte steunbetuiging is aan Moszkowicz, die eerder dit jaar uit de advocatuur werd gezet.

Advocaat Nico Meijering. Beeld anp
Advocaat Nico Meijering.Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden