Uitreiking Strong Women Award is net een luxe tupperwareparty

Schuimverslaggever Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de uitreiking van de Strong Women Award.

Hans van der Beek
Zangeres Willeke Alberti (l), hier met presentatrice ­Pernille La Lau, is veel blijer met haar Strong Women Awards 2016 dan met haar nieuwe tas. Beeld Schuim
Zangeres Willeke Alberti (l), hier met presentatrice ­Pernille La Lau, is veel blijer met haar Strong Women Awards 2016 dan met haar nieuwe tas.Beeld Schuim

Mary Borsato heeft voor al haar vriendinnen een kadootje meegenomen, want dat zijn het, vriendinnen. En zo gaan de 35 vrouwen, die jaarlijks bij elkaar komen voor de Strong Women Award, met elkaar om.

"Onze club wordt steeds hechter," zegt organisator Betty de Groot tijdens het welkomstpraatje. "Vrouwen die tegen de wind in blijven gaan, en het hart op de juiste plaats hebben. Geweldig!" Dan moet De Groot even een slokje water nemen. "Ik word er emotioneel van."

Het gaat er namelijk niet om wie de mooiste is, of de rijkste, het gaat erom dat je iets voor elkaar over hebt, zoals deze middag Anita Bos, general manager van het Amstel hotel, die het initiatief ook al omarmt en een lunch aanbiedt in de Spiegelzaal.

De Groot: "Wat vinden jullie van deze schoenen? Ze zijn van Feraggio en ze lopen als sloffen."
Strong women: "Oooooooh."
De Groot: "En ze zijn voor jullie allemaal!"

Wat: The Strong Women Award 2016
Waar: Intercontinental Amstel Hotel, Professor Tulpplein
Wie: Betty de Groot, Willeke Alberti, Christine Kroonenberg, Myrna Goossen, Laura Fygi, Mandy Huydts, Esther Oosterbeek, Nadia Palesa, Fabiënne de Vries
Wanneer: maandag 21 maart, 12 uur tot 16.00 uur

Hans van der Beek Beeld -
Hans van der BeekBeeld -

Op dat moment gaat een deur open en komen jongedames binnen met schoenen, voor iedereen in de juiste maat en kleur. We kunnen spreken van milde extase.
De Groot: "En bij schoenen hoort ook een tas!"
Hoe oud - of mooi of rijk - meisjes ook zijn, geef ze schoenen en een tas, en het is fuif.

Meisjes blijven meisjes. Presentatrice Beertje van Beers (l) en zangeres Hind Beeld Schuim
Meisjes blijven meisjes. Presentatrice Beertje van Beers (l) en zangeres HindBeeld Schuim

Ik krijg langzaam beeld van deze middag. Het is een buitengewoon luxueuze tupperwareparty, georganiseerd door de Nederlandse Oprah Winfrey.
Tijdens de lunch zit ik naast een van de hoofdsponsors, Marco Juffermans van White Canvas. Dat bedrijf stuurt Googleresultaten zodat 'goed en realistisch' nieuws bovenaan komt te staan.

"Mensen zeggen wel eens: we poetsen alles weg. Zo zien wij dat niet. Het is een nobel vak. Wij helpen vrouwen als deze tegen de storm."

Verderop zit Rita Verdonk. Daar zal hij toch zeker een flinke kluif aan hebben? "Dus zij is ook geen klant bij ons. Maar ze snapt het wel. Vanessa daar ook. Die zou ook zeker baat bij ons hebben."

Ondertussen komen, behalve wijn en warm eten, onder veel meer strandjurkjes, schoenspray (De Groot: "Niet sexy, wel handig.") en leren festivaltasjes voorbij.

undefined

Organisator Betty de Groot en haar sponsors, Roel Grit (l) van Harman Kardon en Marco Juffermans van White Canvas.
Organisator Betty de Groot en haar sponsors, Roel Grit (l) van Harman Kardon en Marco Juffermans van White Canvas. "Lieve vriendinnen, er komen weer cadeaus aan!"Beeld Schuim

De Groot: "Lieve vriendinnen, ik durf het bijna niet te zeggen, maar daar komen de volgende cadeaus. Ik zou zeggen: incasseren, incasseren, incasseren." Ditmaal een tegoedbon van driehonderd euro bij een botoxkliniek.

Als dan ook nog Wesly Bronkhorst het Jordanese lied begint te zingen, lopen 35 strong women de polonaise door de Spiegelzaal van het Amstel. Ik weet dat, ik was er bij.

En Rita Verdonk schuift Juffermans heimelijk haar visitekaartje toe.

Drank en spijs: ***
Sfeer: ***
Hans kreeg alleen een recover spray for damaged hair mee.

Allemaal strong women: kunstenares Ans Markus, politica Rita Verdonk en zangeres Imca Marina (vlnr). Verdonk won de award vorig jaar. Beeld Schuim
Allemaal strong women: kunstenares Ans Markus, politica Rita Verdonk en zangeres Imca Marina (vlnr). Verdonk won de award vorig jaar.Beeld Schuim
Zakenvrouw Connie Witteman (voorheen Breukhoven en weer eerder gewoon Vanessa) en Mary Borsato (r), moeder van, bruidsjurkenicoon en ook oud-winnaar. Beeld Schuim
Zakenvrouw Connie Witteman (voorheen Breukhoven en weer eerder gewoon Vanessa) en Mary Borsato (r), moeder van, bruidsjurkenicoon en ook oud-winnaar.Beeld Schuim
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden