Uitgeverij Wereldbibliotheek overgenomen door Nieuw Amsterdam

Uitgeverij Wereldbibliotheek, een van de oudste literaire uitgeverijen van Nederland, is overgenomen door uitgeverij Nieuw Amsterdam. Door intensieve samenwerking hopen ze 'in de huidige economische omstandigheden de slagkracht en mogelijkheden te vergroten'.

null Beeld anp
Beeld anp

Wereldbibliotheek sprak sinds april vorig jaar met diverse partijen om het voortbestaan van de uitgeverij veilig te stellen. Wereldbibliotheek voelde zich bij Nieuw Amsterdam het beste thuis. De naam blijft bestaan en de activiteiten kunnen doorgaan, met behoud van personeel. 'Het brede facilitaire apparaat van Nieuw Amsterdam zal het fonds van Wereldbibliotheek nog beter onder de aandacht brengen', zegt uitgever Koen van Gulik, die meegaat naar de nieuwe eigenaar.

Wereldbibliotheek werd in 1905 opgericht door Leo Simons onder de naam 'Maatschappij voor Goede en Goedkoope Lectuur'. Het was een van de eerste gespecialiseerde uitgeverijen voor literatuur en cultuur in ons land. Later werd de naam omgedoopt tot Wereldbibliotheek. De uitgever heeft boeken uitgebracht van vele beroemde schrijvers, onder wie Couperus, Multatuli, Freud, Dickens en Darwin. Nog steeds worden titels uitgegeven van bekende auteurs, zoals Isabel Allende.

Nieuw Amsterdam is in 2005 opgericht, door media-ondernemer Derk Sauer.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden