Uitbreiding steigers Anne Frank Huis van de baan

Het plan om het aantal steigers voor rondvaartboten bij het Anne Frank Huis uit te breiden is mislukt. Wethouder Sharon Dijksma heeft besloten alle toekomstige steigers op deze plaats stop te zetten.

Marc Kruyswijk
null Beeld anp
Beeld anp

Dat laat de gemeente weten aan bezorgde bewoners van omliggende grachten en grachtjes.

De gewenste uitbreiding stuitte op tal van complicaties. Bovendien zou de uitbreiding van het aantal steigers haaks staan op het voornemen van het stadsbestuur om op- en afstaplocaties voor rondvaartboten alleen nog maar toe e te staan buiten het centrum.

Toeristen
In september spraken onder meer bewoners en ondernemers op de Egelantiersgracht hun zorg uit over de voorgenomen uitbreiding, waarbij er onder meer op hun gracht plek zou komen voor kleinere rondvaartboten.

De steiger bij het Anne Frank Huis krioelt vaak van de toeristen, wat veel overlast oplevert voor bewoners. Zij vrezen dat met een uitbreiding van het aantal steigers ook de overlast zal toenemen.

Dijksma heeft nu laten weten dat er tal van problemen waren die het zeer ingewikkeld maakten de steigers te realiseren. Zo gaf de welstand geen toestemming voor een locatie op de Keizersgracht.

Drukker
Ook zouden de plannen (uit december 2016) inmiddels gedateerd zijn. 'Ondertussen is de situatie op het water sterk veranderd. Het is drukker geworden, maar ook maakt meer bemande vaart gebruik van de steiger bij het Anne Frank Huis.'

'Ook zorgelijk is de situatie van de kademuur op de Leliegracht,' schrijft de gemeente. Daarnaast blijken de investeringskosten voor tijdelijke steigers hoger dan verwacht.

Lees ook: Buurt bezorgd over uitbreiding steiger bij Anne Frankhuis

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden