Mrs. Mokum

Uit de chaos van de Ringdijk verrijst De Gulden Eenhoorn

De Vergulden Eenhoorn moet het Hannekes Boom van de Amsterdam-Oost worden. Aan de Ringdijk verrijst het volgende project van de mannen achter succesvolle zaken als Disco Dolly en Hannekes Boom. Het restaurant moet in maart af zijn. 'Als we onze andere bedrijven niet gehad zouden hebben, dan denk ik dat we nu failliet zouden zijn.' Deel 14 in een serie verzorgd door de lifestylebloggers van Mrs. Mokum.

Van links naar rechts: Pim Evers, Thomas Anderiesen, Matan Schabracq en Tamir Schrabracq. Beeld Mrs. Mokum / Sanne Hendriks
Van links naar rechts: Pim Evers, Thomas Anderiesen, Matan Schabracq en Tamir Schrabracq.Beeld Mrs. Mokum / Sanne Hendriks

Pim Evers is één van de breinen achter het nieuwe bestemmingsplan voor De Vergulden Eenhoorn. Samen met zijn kompanen Thomas Anderiesen, Matan Schabracq en Tamir Schabracq bedacht hij een plan dat bij de gemeentelijke wedstrijd zelfs won van Jamie Oliver en Brouwerij de Prael.

Niets nieuws voor de mannen, die dit al eerder flikten met Hannekes Boom en ook de Handboogsteeg nieuw leven inbliezen met de Bloemenbar, Disco Dolly en Cannibale Royale. 'De Vergulden Eenhoorn moet in dezelfde sfeer terecht komen, maar dan op de Ringdijk. Voor Amsterdammers, tegen belachelijke prijzen en een beetje 'lullig'.'

Op het terrein van De Vergulden Eenhoorn waren in het verleden onder andere een drogist, apotheek, boerderij en kinderdagverblijf gehuisvest.

Chaos
Nu is het een bouwput, waar de monumentale panden zich trots onderscheiden van de chaos. Een willekeurige voorbijganger zou misschien niet in de gaten hebben welke enorme transformaties dit terrein sinds 1702 doorgemaakt heeft.

Laat staan wat er nu te gebeuren staat. 'Het wordt een boerenrestaurant,' vertelt Evers terwijl hij wijst naar de voormalige koeienschuur. 'Ook komt er een bed & breakfast met een terras en een bar.' Om hun project te verwezenlijken hebben ze Rik Brussen als bedrijfsleider en Arie de Vries als chefkok aangenomen. Jonge mannen met passie en gedrevenheid, die de vrijheid hebben gekregen om hun gang te gaan.

Juweeltje
Het is niet het makkelijkste project dat de mannen zijn aangegaan, maar Evers weigerde deze kans te laten schieten. 'Ik fietste vroeger altijd over de Ringdijk en was gefascineerd door dit terrein. Ik vind het echt een juweeltje van de stad. Voorheen zat er een online lingeriewinkel en een atelier voor bruidsjurken. Best leuk, maar ontzettend zonde van de plek. Er moeten hier mensen komen!'

De Vergulden Eenhoorn had in 2013 klaar moeten zijn. Nu, februari 2015, wordt er nog steeds hard gebouwd. Vergunningen die niet werden verkregen, elektriciteit die te laat werd aangesloten, papierwerk, het feit dat ze met monumenten werken. Het maakte het al ambitieuze plan des te uitdagender. Daarnaast moest er vanaf het begin al huur worden betaald.

'Ja, het heeft klauwen met geld gekost,' geeft Evers toe. 'Als we onze andere bedrijven niet hadden gehad, waren we nu failliet geweest. Maar als we ons ergens in vastbijten, laten we niet meer los.' De mannen hopen het restaurant begin maart te openen.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden