Uilenstede gaat deels plat

AMSTELVEEN - Studentencampus Uilenstede in Amstelveen wordt voor een deel gesloopt. Aan de oostkant komt nieuwbouw. Het aantal studentenwoningen blijft gelijk, maar er komt meer variatie.De Vrije Universiteit, die al jaren in een te krap jasje zit, brengt volgend jaar een paar van haar afdelingen, zoals de communicatieafdeling en het VU-Podium, onder in bestaande kantoren bij Uilenstede. In totaal gaat het om 450 VU-medewerkers. Dat zijn de plannen die b. en w. van Amstelveen voor inspraak naar buiten bracht.

Uilenstede telt 3400 studentenwoningen, goeddeels in oude flats. Daarvan hebben 3100 geen eigen sanitair. Keukens en badkamers worden gedeeld. Dat zal in de toekomst veranderen, althans, voor een deel van de bewoners. Er komen 724 woningen bij, die wel een eigen toilet, douche en keukenblok hebben. Verder wordt een aantal kamers samengevoegd, waardoor 266 grotere woningen ontstaan, ook voor studenten.

Het VU Guesthouse, een gebouw met 401 kamers dat in slechte staat verkeert, gaat tegen de grond. Ook een deel van het zogeheten Combinatiegebouw verdwijnt - dat kost 57 woningen. Volgens een woordvoerder van de gemeente is hiervoor gekozen omdat dit pand een gesloten karakter heeft. ''Wij willen dat doorbreken. Het moet transparanter. Dat is ook bevorderlijk voor de sociale veiligheid.'' Zowel de Griffioenzaal als het sportcentrum blijft overeind.

Amstelveen en exploitant Duwo willen een campus die toegankelijker is voor buitenstaanders. Er mogen ook meer horeca, winkeltjes en onderwijsvoorzieningen komen.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden