Lezersbrief

'Udo Kok spreekt denigrerend over de ADM-bewoners'

Wethouder Udo Kock laat zich denigrerend uit over de komst van ADM-bewoners naar Noord, stelt Pedro Dado (Jeugdland) in deze ingezonden brief.

Een informatieavond over de verplaatsing van het ADM terrein naar het Slibterrein in Amsterdam NoordBeeld Rink Hof

Wethouder Udo Kock vindt dat het maar eens afgelopen moet zijn 'met de privileges van de ADM-bewoners'. Alleen dan zijn ze welkom op de slib­velden naast de voormalige waterzuivering, vlak naast de wijk 'Jeugdland' in Noord.

Ik weet niet precies welke privileges hij bedoelt, maar de toon is gezet. ­Zeker als je de strenge regels leest die ook voor alle andere Amsterdammers zouden gelden: geen barbecue, er mogen geen feesten worden georganiseerd en ook het water van het Noord-Hollands Kanaal is verboden terrein voor de ADM'ers.

Ik vraag me af of Udo Kock wel eens zomers in Noord is geweest, maar daar wordt, net als in de rest van Nederland, in de wijken lekker gebarbecued. En ook in het Noordhollandsch Kanaal wordt heerlijk gezwommen, dus waarom zouden de ADM-bewoners dat niet mogen?

En het organiseren van feesten? Tja, stel je voor dat er na 22.00 uur eens een beetje lawaai zou worden gemaakt aan de rand van het kanaal, dat zou al snel de basdreunen overstemmen van een of ander georganiseerd evenement op het NDSM-terrein, waar de gemeente blijkbaar wél lekker aan verdient.

Udo Kok spreekt nogal denigrerend over de ADM-bewoners. Maar die toon werd al gezet in de eerste huis-aan-huis brief die afgelopen zomer aan bewoners werd gestuurd over de komst van de ADM-bewoners. De woorden weet ik niet precies meer, maar het leek alsof we gewaarschuwd werden voor een groep aso­cialen, misdadigers en verkrachters die naast ons zouden komen wonen.

Wat mij betreft is deze groep kunstenaars en activisten van harte welkom. Ik hoop dat hun sociale en culturele activiteiten bijdragen aan de diversiteit, en daarmee de leefbaarheid van dit deel van Noord. Want wat dat betreft ontbreekt het totaal aan enige visie bij de gemeente.

Pedro Dado, Amsterdam (Jeugdland)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden