U mag dat dan de kaasschaafmethode noemen

'Mijn naam is Half Middellink, van Dzeszes.

Ik ben trots op Dzeszes hoor. Juist nu! Want wij nemen onze verantwoordelijkheid in deze moeilijke tijden.

Wat zegt u? U vindt dat een cliché? Dan is het maar een cliché, maar wij nemen onze verantwoordelijkheid.

Hoezo weet u niet wat dat betekent? U weet toch wel wat je verantwoordelijkheid nemen betekent? Dat betekent dat wij... gewoon... onze verantwoordelijkheid nemen. Voor maatregelen die nu... eh... genomen moeten worden. En daarbij hebben wij ons stempel kunnen drukken op dit kabinetsbeleid.

Hoezo vindt u dat ook een cliché?

U weet niet wat je stempel drukken is? Nou, dat ligt dan aan u. Wij hebben een Dzeszes-signatuur aan dit kabinet kunnen geven. En dat levert werk op. Veel werk. En werk betekent economische groei!

Hoezo levert dat niet zo veel werk op? U praat nu de pers na? Dat moet u zelf weten, maar wij denken dat dit wél werk op zal leveren!

Ja, we zijn trots; eigenlijk is onze Pechtold de premier. Vindt u ook niet?
O, u vindt van niet. Nou, dan ziet u het verkeerd. Pechtold is... de man. Wat een persoonlijkheid. Hij fietst iedereen eruit. Dat heeft u toch wel gemerkt?

Eruit fietsen... kent u die uitdrukking niet? Nou, dan moet u eens goed naar Pechtold kijken. Dat is allure met intelligentie; inzicht gecombineerd met durf.

Hoezo niet? Hoezo laf? Hoezo een mannetje van niets?

Hoezo drie miljard extra lastenverzwaring? Nou en? U mag dat dan de kaasschaafmethode noemen, maar dat is het niet hoor. En er komen vijftigduizend banen bij. Hoe ik dat weet? Dat is berekend. En wij, van Dzeszes, zitten nu in het kabinet.

Hoezo niet?

Ja zeg, eigenlijk zitten we doodgewoon in het kabinet. En wij hebben ervoor gezorgd dat we de lasten, die verzwaard zouden worden, niet verlichten, maar nog meer verzwaren, omdat we de lastenverlichting dan niet hoeven aan te pakken.

Hoezo begrijpt u dat niet?

Nee, wij hebben alles keurig gemiddeld.

Zo, nu ga ik naar de publieke omroep, want die heeft geld van ons gekregen en daar willen we natuurlijk wel iets voor terug hebben. Ik moet even Jan Slagter feliciteren dat demonstreren succes heeft. En reclame maken ook.

Dit is een heel mooi akkoord. Een dissonant akkoord? Nee man, alleen maar harmonie!'

 
Ja, we zijn trots; eigenlijk is onze Pechtold de premier
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden