U dacht dat Anne Frank joods was? Fout! Ze is tegenwoordig mormoon

Theodor Holman

Een paar jaar geleden was ik in de VS in Salt Lake City, het centrum van de mormoonse kerk. Ik wilde weten wat de mormonen geloofden, maar daar kwam ik niet echt achter.

Als ik het de taxichauffeur vroeg, of iemand bij de skipiste (die overigens 24 uur per dag open was), zeiden ze: 'We believe ...' En dan kwam iets met God, vlees en beenderen, en mensen die voor hun geboorte al spirituele wezens zijn, en Satan als broeder van God, graden van heerlijkheid - ik snapte er niets van, het was wartaal. Toen ik er later over las, werd de verwarring alleen maar groter.

Ik dacht: hoe kunnen mensen deze onzin geloven?

Het idiootste was dat mormonen mensen postuum kunnen dopen. Aldus verscheen onlangs een bericht dat mormonen Anne Frank hadden gedoopt.

U dacht dat Anne Frank joods was? Fout! Ze is tegenwoordig mormoon. En daardoor is haar ziel gered. Lief hè, van die mormonen. Want als Anne joods was gebleven, zou haar zieltje niet gered kunnen worden.

Als je van het kleine dorp waar wij zaten (Park City), naar Salt Lake City reed, zag je hier en daar kleine nederzettingen: wat caravans, een paar tenten en trucks. Dat bleken afsplitsingen te zijn van de mormonen. Daar, werd mij verteld, deden ze nog aan veelwijverij.

Mitt Romney gelooft in deze onzin. Hij gelooft dus dat Joseph Smith in 1820 op veertienjarige leeftijd een visioen kreeg als antwoord op 'zijn zoektocht naar de waarheid'. Dat mag en kan natuurlijk, maar ik denk vervolgens: als Mitt Romney, die deze nonsens gelooft, de belangrijkste man van de wereld moet worden, word ik bang, want wie deze idiotie gelooft, kun je alles wijsmaken.

Moet zo'n man beslissingen nemen over leven en dood? Hij denkt dat mensen na hun dood 'gered' kunnen worden. Dat kan een rigoureuze beslissing beïnvloeden - en niet ten gunste van de levenden. Het kan ook een vreemd beeld op de geschiedenis opleveren.

Denk je maar eens in. Zes miljoen Joden in de oorlog gestorven? Nou, wij mormonen hebben ze gelukkig allemaal alsnog kunnen redden - in de hemel zitten ze nu eindelijk naast onze heilige vader.

Dit geloof is Romney heilig. Daarom ben ik voor Obama.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden