Two Chefs Brewing opent brouwerij in havengebied

Two Chefs Brewing opent donderdag officieel een eigen brouwerij in het Westelijk Havengebied. De brouwerij van 1600m2 schroeft de productie flink omhoog.

Op de twaalf vergistingstanks staan de namen van mensen die minimaal €5000 hebben geïnvesteerd via crowdfunding. Beeld Two Chefs Brewing
Op de twaalf vergistingstanks staan de namen van mensen die minimaal €5000 hebben geïnvesteerd via crowdfunding.Beeld Two Chefs Brewing

In 2013 brouwden de voormalige chefs Sanne Slijper en Martijn Disseldorp voor het eerst thuis bier onder de naam Two Chefs Brewing. Een jaar later begonnen ze met contractbrouwen: brouwen in ketels van andere brouwerijen in binnen- en buitenland waarbij flesjes en fusten kant en klaar in Amsterdam werden afgeleverd.

Met de opening van de eigen brouwerij is de hele keten van brouwen tot distributie in eigen handen. John Vonk: "Vorige maand zijn we hier begonnen met brouwen. De eerste flesjes bier zijn gevuld."

De brouwerij kwam mede tot stand dankzij crowdfunding, waarbij 300.000 euro werd opgehaald, en omvat een brouwhuis van vier vaten, twaalf vergistingstanks en een eigen bottellijn.

"We kunnen nu 24 uur per dag en 7 dagen per week brouwen. Dankzij de tanks van 3500 liter kunnen we per keer 10.000 flesjes vullen."

1 miljoen liter
Vorig jaar produceerde Two Chefs Brewing 210.000 liter bier. Dit jaar moet dat doorgroeien naar 500.000 liter, en over een jaar moet dat zelfs 1 miljoen liter zijn.

Die extra liters bier stromen langzaam vanuit Amsterdam de rest van de wereld in. "We zijn op steeds meer plekken in Nederland verkrijgbaar, en de eerste stappen voor export zijn ook gezet. We zijn nu verkrijgbaar in Londen en Duitsland en de eerste pallet is onderweg naar Frankrijk."

Proeflokaal
Het bier van Two Chefs is via kroegen en winkels verkrijgbaar, niet bij de brouwerij zelf. Vonk: "Dit is geen ideale locatie voor een proeflokaal. De ruimte is er niet geschikt voor en een locatie verder dan Sloterdijk ook niet. Maar een proeflokaal staat wel op ons verlanglijstje. We hopen dat eind dit jaar, of begin 2018, in het Centrum te openen."

Lees ook: Hier kun je terecht voor bier van Amsterdamse bodem en De geschiedenis van brouwerij Poesiat & Kater begint bij de VOC.

De brouwsels van Two Chefs bevatten vaak kruiden als limoenblad, korianderzaad of kardemom. Beeld Two Chefs Brewing
De brouwsels van Two Chefs bevatten vaak kruiden als limoenblad, korianderzaad of kardemom.Beeld Two Chefs Brewing
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden