Column

'Twee zoenende mannen, dit kan toch niet imam...'

Theodor Holman
Theodor Holman Beeld Wolff
Theodor HolmanBeeld Wolff

'Hallo imam, kunnen wij met u praten?"

"Wie bent u? Een afvallige Aboutaleb nepmoslim of een andere afvallige? Ik hou me aan de wet, hoor."

"Daar wil ik het net met u over hebben. Wij zijn van het Reformatorisch Dagblad. En vermoedelijk kunnen wij samen optrekken. We hebben een gezamenlijk belang, terwijl we ons ook aan de wet houden."

"Bedoelt u... dat u ook tegen die verderfelijke zionisten bent, die..."

"Eh... nou... nee, maar kijk, hier, dit plaatje van Suitsupply. Twee zoenende mannen, twee homofielen, dit kan toch niet imam..."

"Wat! Deze mannen moeten rechtstandig met hun hoofd naar beneden van de hoogste flat omlaag worden gegooid, als dat van de wet zou mogen, maar ik hou me aan de wet. En als het van de wet zou mogen, maar het mag niet, en ik hou me aan de wet, zouden hun hoofden moeten worden af­gehakt."

"Precies, zo denken wij er ook over, maar dan anders, maar u hebt wel gelijk. Alles binnen de wet, uiteraard. Maar wij dachten: misschien kunnen we samen de wet veranderen. Wij en u hebben duizenden jaren hypocrisie in onze geestelijke bagage. Het moet toch mogelijk zijn dit op onze eigen manier in de ban te doen."

"Ik stel voor de sharia in te voeren, dan is dit snel afgelopen."

"O... eh... Dat is misschien niet wat wij in gedachten hadden... We dachten meer aan een verbod op homoseksualiteit."

"Ben ik voor... Maar dan moet er ook een verbod komen op zulke knappe jongens... met van die lijven waarvan je gedachten krijgt."

"Hoe bedoelt u dat, imam?"

"Nou ja, deze jongens... die wekken verderfelijke gedachten op door hun seksuele uitstraling... met hun brutale jongens­kontjes zo naar achteren... Dat kan echt niet. Ze moeten branden in de hel, om zoveel schoonheid! Meen ik natuurlijk niet echt, want dat mag niet van de wet."

"Eh... u bent toch tegen homo­seksualiteit, imam?"

"Zeker, zulke plaatjes brengt het bloed tot grote verhitting, met die monden van die jongens, die elkaar kussen.... terwijl ze aan elkaar zitten...

Dat mag niet, dat staat in de Koran... moet je eens kijken wat een uitdagende blik die ene heeft. En die... ene ... jongen heeft me toch... een bobbel in zijn broek... en..."

"Imam? Pardon imam?"

"Die andere... jongen is weerloos... die wil ik beschermen...die moet op zijn buik liggen, en... en... dan lieve woordjes..."

"Imam..."

Theodor Holman (1953) is columnist, schrijver, televisie- en radiomaker. Elke dag, uitgezonderd zondag, lees je hier zijn column. Lees al zijn columns terug in het archief.

Reageren? t.holman@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden