Twee salvo's gelost op slachtoffer Nieuw-Sloten

Inchomar B. werd vrijdagnacht, kort voor half twee, met zijn scooter door een auto klemgereden en beschoten op de Antwerpenbaan in Nieuw-Sloten. Buurtbewoners hoorden twee salvo's. De twee schutters bleven schieten terwijl een buurtbewoner hulp verleende en vluchtten in hun auto. Inchomar B. heeft tal van conflicten in de Amsterdamse onderwereld - ook vanwege zijn opvliegende aard.

Paul Vugts
null Beeld anp
Beeld anp

Momenteel wordt hij ervan verdacht dat hij samen met topcrimineel Gwenette Martha en twee anderen Benaouf A. heeft willen liquideren. A. was het belangrijkste doelwit van de wildwestschietpartij in de Staatsliedenbuurt, maar wist te ontkomen terwijl twee van zijn vrienden het leven lieten.

Die schietpartij in de Staatsliedenbuurt, op 29 december, was het voorlopige dieptepunt in een Amsterdamse onderwereldoorlog waarin twee kampen tegenover elkaar staan: de groep rond Martha en de groep rond Benaouf A.

Onderzoek
Omdat justitie het onderzoek naar de moorden in de Staatsliedenbuurt wil afwachten vanwege de grote verwevenheid van beide zaken, kan het nog lang duren voordat het proces tegen het viertal kan dienen. Om die reden liet de rechtbank Inchomar B. en twee anderen na achtenhalve maand voorarrest vrij. Martha moest in de cel blijven omdat hij volgens het Openbaar Ministerie de voorwaarden had geschonden waaronder hij in een andere strafzaak was vrijgelaten.

Het is niet bekend of Inchomar B. vanwege de grote spanningen in het Amsterdamse milieu sinds zijn vrijlating zat ondergedoken, zoals andere betrokkenen. Dat hij op een scooter reed, wekt niet de indruk dat hij een aanslag vreesde.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden