Update

Twee directeuren weg bij PostNL

Commercieel directeur Ger Jacobs en operationeel directeur Pieter Kunz verlaten PostNL in goed overleg. Dat maakte het postbedrijf maandag bekend.

Illustratie Beeld ANP
IllustratieBeeld ANP

De werkzaamheden van Jacobs zullen worden waargenomen door Arno van Bijnen (directielid Commercie). De beoogde opvolger van Kunz is Albert Rodenboog, die nu nog logistiek directeur is bij het onderdeel Pakketten.

PostNL kondigde ook aan het aantal leden van de raad van bestuur te willen verkleinen van drie naar twee. Directeur personeelszaken Gérard Aben gaat in het eerste kwartaal van 2013 met pensioen, waarna het bestuur zal bestaan uit voorzitter Herna Verhagen en financieel directeur Jan Bos.

Het postbedrijf richt verder een zogeheten Executive Committee (EC) op dat verantwoordelijk wordt voor de dagelijkse aansturing. De EC krijgt vier leden: Gerrit Mastenbroek (directeur Pakketten), Albert Rodenboog, Arno van Bijnen en Marcel Krom (directeur Internationaal).

'De nieuwe topstructuur en de voorgenomen benoemingen sluiten aan op de strategische doelstellingen van PostNL en de uitdagingen die wij hebben', aldus bestuursvoorzitter Verhagen. 'Bovendien zijn deze wijzigingen een katalysator voor de gewenste cultuurverandering.'
NRC Handelsblad schreef eerder op maandag dat Kunz gedwongen is om op te stappen vanwege de mislukte reorganisatie van PostNL. Jacobs zou volgens de krant daarna de eer aan zichzelf hebben gehouden.

PostNL wilde in 1,5 jaar 163 bestelkantoren terugbrengen tot negen centrale locaties. Die nieuwe manier van werken leidde tot grote problemen, waaronder het niet tijdig verwerken van de post. Het bedrijf besloot vervolgens de reorganisatie gefaseerd uit te voeren, maar de herstructurering werd door aanhoudende problemen voor onbepaalde tijd stilgelegd.

In april vertrok toenmalig bestuursvoorzitter Harry Koorstra met ruzie bij PostNL. In een toelichting zei hij destijds dat de relatie met de raad van commissarissen moeizaam was.

PostNL maakte begin augustus bekend in de loop van het vierde kwartaal met een nieuw reorganisatieplan te komen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden