Tussenstand Floriade: 9 miljoen in het rood

De Floriade zit met een tekort van 9 miljoen euro op de begroting als gevolg van tegenvallende inkomsten van de 2 miljoen bezoekers en hogere exploitatiekosten. Dat maakte burgemeester Antoin Scholten van Venlo maandag bekend.

Toespraak bij de Floriade in Venlo Beeld ANP
Toespraak bij de Floriade in VenloBeeld ANP

De bezoekers brachten, met name door het slechte weer, 7,5 miljoen euro minder in het laatje dan begroot. Ze kwamen vaker met het openbaar vervoer en dus minder met de auto, waardoor de inkomsten uit parkeergelden tegenvielen. En de exploitatie van de wereldtuinbouwtentoonstelling was 1,4 miljoen hoger dan begroot.

Het gaat om een tussenstand. De gebouwen op het terrein in Venlo moeten nog verkocht worden.

De Floriade liet zaterdag weten in juni met de definitieve cijfers te komen. De organisatie zou dan in kleine cijfers zwart of rood schrijven, of quitte spelen, aldus de woordvoerder van de Floriade.

Burgemeester Scholten benadrukte dat veel mensen werk vonden bij de tuinbouwtentoonstelling. Dat leidde tot een besparing van 1 miljoen euro aan uitkeringen. Ook zei hij dat de maatschappelijke baten van de Floriade geschat worden op 350 miljoen euro.

Als het evenement rood schrijft, zal dat geld betaald moeten worden door de vijf deelnemende gemeenten in Noord-Limburg.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden