Update

Tuchtrechter schorst advocaat Bartels

AMSTERDAM - Advocaat Dion Bartels is dinsdag voor onbepaalde tijd geschorst door de Amsterdamse raad van discipline. Dat gebeurde op verzoek van de deken van de Orde van Advocaten in Utrecht.

De tuchtrechter heeft de uitspraak op zijn website gepubliceerd. Volgens een woordvoerster van de landelijke advocatenorde waren bij de Utrechtse deken klachten binnengekomen. De raad van discipline heeft ook een bewindvoerder AMSTERDAM - Advocaat Dion Bartels is dinsdag voor onbepaalde tijd geschorst door de Amsterdamse raad van discipline. Dat gebeurde op verzoek van de deken van de Orde van Advocaten in Utrecht.

De tuchtrechter heeft de uitspraak op zijn website gepubliceerd. Volgens een woordvoerster van de landelijke advocatenorde waren bij de Utrechtse deken klachten binnengekomen en signalen dat de bedrijfsvoering van Bartels niet op orde was. De raad van discipline heeft ook een bewindvoerder aangesteld die orde op zaken moet stellen binnen het advocatenkantoor van Bartels in Zeist.

Bartels profileert zich als belangenbehartiger van gedupeerde beleggers in fraudezaken rond onder meer Caribbean Comfort, Easy Life, Palm Invest en TRE. De advocaat ligt al een tijdje onder vuur, onder meer om de agressieve manier waarop hij de publiciteit zoekt en daarbij gepeperde uitspraken over zijns inziens frauduleuze bedrijven niet schuwt.

Aanbevelingen
De Utrechtse raad van toezicht deed Bartels na onderzoek begin dit jaar al een aantal aanbevelingen. Zoals terughoudend zijn bij publiciteit en het kritisch kijken naar kantoorkosten ''die in relatie met de omzet veel te hoog zijn''. De financiële basis van het kantoor is kwetsbaar, zo stelde de raad.

Volgens de Amsterdamse tuchtraad is tot nog toe niets veranderd en is de situatie ''zorgelijk''. De tuchtraad heeft de Amsterdamse advocaat Van den End aangewezen als bewindvoerder. De kosten daarvan komen voor rekening van Bartels.

Volgens Bartels zelf is hij geschorst omdat het bedrijf Homburg de raad van toezicht van de advocatenorde aansprakelijk heeft gesteld voor ''geleden en te lijden'' schade als hij niet tot schorsing zou overgaan. Bartels laat weten dat hij een klacht heeft ingediend tegen de volgens hem verantwoordelijke deken van de Orde van Advocaten.

Het programma Kassa van de Vara liet afgelopen weekeinde nog zijn kritische licht schijnen op de werkwijze van Bartels. Bartels heeft volgens het programma miljoenen van gedupeerde beleggers ontvangen, terwijl hij nog altijd geen geld heeft binnen gehaald. (ANP) die orde op zaken moet stellen binnen advocatenkantoor Bartels.

Bartels profileert zich als belangenbehartiger van gedupeerde beleggers in fraudezaken rond onder meer Caribbean Comfort, Easy Life, Palm Invest en TRE. De advocaat ligt al een tijdje onder vuur, onder meer om de agressieve manier waarop hij de publiciteit zoekt en daarbij gepeperde uitspraken over zijns inziens frauduleuze bedrijven niet schuwt.

Volgens Bartels zelf is hij geschorst omdat het bedrijf Homburg de raad van toezicht van de advocatenorde aansprakelijk heeft gesteld voor ''geleden en te lijden'' schade als zij niet tot schorsing zou overgaan. Bartels laat weten dat hij een klacht heeft ingediend tegen de volgens hem verantwoordelijke deken van de Orde van Advocaten.

Het programma Kassa van de Vara liet afgelopen weekeinde nog zijn kritisch licht schijnen op de werkwijze van Bartels. Bartels zou volgens het programma miljoenen van gedupeerde beleggers hebben ontvangen, terwijl hij nog altijd geen geld heeft binnengehaald. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden