'Tuchtklacht steunbetuiging aan Moszkowicz'

De tuchtklacht die De Telegraaf en tv-producent Blue Circle hebben ingediend tegen advocaat Nico Meijering is vooral bedoeld als beschadiging en is onderdeel van een lastercampagne. Dat betoogde Meijering maandag voor de tuchtrechter voor de advocatuur, de Raad van Discipline, tijdens de behandeling van de klacht.

null Beeld anp
Beeld anp

Meijering werkte begin dit jaar mee aan een stuk in NRC Handelsblad. Daarin stond dat De Telegraaf, RTL Boulevard en (ex-)advocaat Bram Moszkowicz 'publicitaire spelletjes' speelden met Estelle Cruijff, de partner van Badr Hari. Dat schoot het dagblad en de programmamakers in het verkeerde keelgat. Volgens Meijering lijkt het erop dat de tuchtzaak een steunbetuiging is aan Moszkowicz.

Cruijff is getuige in de strafzaak tegen Hari en maakt in die hoedanigheid gebruik van de diensten van een advocaat. Eind vorig jaar stapte zij over van Moszkowicz naar Meijering.

Moszkowicz zou De Telegraaf en Boulevard (waarin hij vaste gast is) een paar maal hebben getipt over zijn afspraken met Cruijff, zodat beide media aan exclusief beeldmateriaal konden komen. Advocaat Bas le Poole wees maandag iedere suggestie in die richting van de hand.

Meijering wees erop dat de kwalificatie 'publicitaire spelletjes' niet van hem komt. In het betreffende NRC-stuk maakt hij de media geen verwijt, maar de veronderstelde tipgever Moszkowicz, die eerder dit jaar in een andere tuchtprocedure uit het advocatenvak werd gezet.

De tuchtklacht zou dus zo maar eens een steunbetuiging kunnen zijn van De Telegraaf en RTL Boulevard aan de gewezen raadsman, aldus Meijering. Maar daar is de tuchtprocedure niet voor bedoeld, meent hij. De klacht noemde hij een 'ongepaste brutaliteit'.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden