Update

Trimp & van Tartwijk verliest kort geding

Trimp & van Tartwijk eiste dat Rabo Vastgoedgroep betalingen zou verrichten voor een project aan de Zuidas. Foto GPD Beeld
Trimp & van Tartwijk eiste dat Rabo Vastgoedgroep betalingen zou verrichten voor een project aan de Zuidas. Foto GPD

AMSTERDAM - Onderaannemer Trimp & van Tartwijk heeft een kort geding tegen Rabo Vastgoedgroep verloren. Het bedrijf eiste dat Rabo Vastgoedgroep betalingen zou verrichten voor een project aan de Amsterdamse Zuidas. De rechter verwees donderdag de eis naar de prullenbak.

Rabo Vastgoedgroep verbrak het contract met Trimp & van Tartwijk begin dit jaar, omdat de onderaannemer een rol zou spelen in een omvangrijke vastgoedfraudezaak. Het bedrijf wil dat Rabo Vastgoedgroep alsnog over de brug komt met geld voor onder meer verrichte werkzaamheden en een succesvergoeding. Door de ontwikkelingen acht Rabo Vastgoedgroep, die stelt door de vastgoedfraude voor tientallen miljoenen euro's gedupeerd te zijn, zich echter niet meer gehouden aan het contract.

De kern van het geschil is volgens voorzieningenrechter Rullmann de vraag of Rabo Vastgoedgroep de overeenkomst met Trimp & van Tartwijk terecht heeft vernietigd. De rechter wijst erop dat Rabo Vastgoedgroep met reden twijfelt aan de basis waarop het contract is gesloten. De contractvernietiging zou stand kunnen houden in een bodemprocedure, daarom gaat de rechter uit van de situatie waarin de overeenkomst dus door Rabo Vastgoedgroep is ontbonden.

Rabo Vastgoedgroep weigerde de winst op het project Symphony-toren nog te delen met de onderaannemer nadat uit onderzoek van de FIOD-ECD was gebleken dat een belangrijk deel van de winst van 'enkele tientallen miljoenen' euro's naar de hoofdverdachte uit de vastgoedfraudezaak Jan van V. zou gaan. Van V. is voormalig directeur van Bouwfonds, dat nu onderdeel is van Rabo Vastgoedgroep. Volgens afspraken die destijds zijn gemaakt zou Trimp & van Tartwijk 60 procent van de winst op het project krijgen en zou de overige 40 procent naar Bouwfonds gaan. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden